2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: a kormány bort iszik és vizet prédikál?

Jobbik: a kormány bort iszik és vizet prédikál?


A Jobbik kíváncsian várja, hogy a kormány érvényesíti-e a kormányközeli cégekre és fideszes önkormányzatokra is a január 26-i kormányrendeletben ígért szigorú szabályozást az állami támogatások juttatása esetében - írja szerdai közleményében Bertha Szilvia ellenzéki országgyűlési képviselő.

Bertha Szilvia


A jobbikos politikus emlékeztetett rá: a kormány múlt heti rendelet értelmében például bizonyos munkaügyi jogsértések, mint fekete foglalkoztatás, vagy a bérek utáni és egyéb közterhek fizetésének elmulasztása esetén a munkáltató elveszítené a jogosultságát. Bertha Szilvia szerint ez a kezdeményezés támogatható lenne "normálisan és alacsony korrupciós szinttel működő gazdaság, államigazgatás, igazságszolgáltatás esetén".


Csakhogy a Jobbik szerint az is kérdés, hogy miként gondolja Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter például a dolgozók bejelentésére és a közterhek fizetésére vonatkozó kitételt, miközben köztudott, hogy a Pest megyei önkormányzatnál sem fizetik rendesen sem a béreket, sem a közterheket a dolgozók után, a Pest megye közgyűlésének elnöke pedig Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő. Ráadásul a kormány ugyan papíron átvette január 1-jével a megye tartozását és ennek fejében a tartozást közel két és félszeresen meghaladó vagyont, azonban azóta sem rendezték még a bérközterhek felhalmozódott hátralékait sem - írja Bertha Szilvia. A Jobbik kíváncsian várja, hogy a kormány politikája a "vizet prédikál, bort iszik" tipikus esete lesz-e vagy a kormányrendelet végrehajtása kiterjed majd a kormányközeli cégekre, fideszes önkormányzatokra is.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-02-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite