2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: a kormány IMF-hitelből tőzsdézne az adófizetők pénzével

Jobbik: a kormány IMF-hitelből tőzsdézne az adófizetők pénzével


A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a kormány - mint az ellenzéki párt keddi közleményében fogalmaz - ugyanazt akarja csinálni, amiért a magánnyugdíjpénztárakat hibáztatta és felszámolásukat indokolta: tőzsdézni kíván az adófizetők pénzével.

Volner János01


Volner János frakcióvezető-helyettes közleményében emlékeztet: Varga Mihály Miniszterelnökséget vezető államtitkár kijelentette, hogy elképzelhetőnek tartják a közelmúltban IMF-hitelből, 500 milliárd forintért visszavásárolt Mol-részvénycsomag jövő év eleji eladását is.


A Jobbik emlékeztet arra, hogy a Mol-részvények árfolyama az utóbbi időben csökkenő tendenciát mutat. Az ellenzéki párt - mivel a nemzeti energiavállalatról van szó - egyetért azzal, hogy az állam a tulajdonába került pakettet stratégiai befektetésként kezelje, a részvények eladása azonban szerinte pont ezzel a megfogalmazott céllal ellentétes, és "lényegében nem más, mint IMF-hitelből folytatott szerencsejáték az adófizetők pénzével".


A Jobbik azt vallja, hogy a megvásárolt részvénycsomag révén a kormánynak bele kell szólni az óriásvállalat stratégiai döntéseibe. Varga Mihály múlt pénteken azt mondta a Gazdasági Rádiónak: elképzelhető olyan helyzet, hogy 2012 elején az ország biztonságos finanszírozásához arra lesz szükség, hogy az állam értékesítse a nemrégiben szerzett Mol-pakettjének egy részét.


Hangsúlyozta, továbbra is fontos érdek, hogy a magyar kormánynak az ország stratégiailag legfontosabb cégére rálátása legyen. A magyar állam idén májusban, 1,88 milliárd euróért vásárolt 21,2 százalékos Mol-tulajdonrészt az orosz Szurgutnyeftyegaztól.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-07-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite