2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: a kormány indokolatlanul pazarolja a közpénzeket

Jobbik: a kormány indokolatlanul pazarolja a közpénzeket


A Jobbik a közpénzek lenyúlásának és indokolatlan pazarlásának tartja, hogy újabb százmilliókat fordít a kormány kommunikációs propagandára, "tevékenységének önfényezésére"; az ellenzéki párt, kormányra kerülése esetén, mindent megtesz ezen szerződések megsemmisítése és kivizsgálása érdekében - közölte a párt az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

Jobbik Logo


Álláspontjuk szerint a helyzetet súlyosbítja, hogy legutóbb Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter volt főnöke, Patonai Péter cége nyerte a bruttó 800 millió forintos tendert, amellyel a Miniszterelnökség a kormányzati intézkedéseket próbálja népszerűsíteni, "vagyis magyarázgatni".


A párt a "pofátlanság tetejének" nevezi, hogy a Versenyképes Magyarország, a Jó és kulturált állam, vagy a Működőképes egészségügy elnevezésű "hazugságok" adagolására 800 milliót fordít az állam, miközben a magyar emberek egyre nagyobb hányada küzd a mindennapi megélhetéssel, kerül adósságcsapdába vagy a végrehajtók kegyetlen eljárása alá. Ismét családok tömegei veszíthetik el lakásaikat, nincsen közbiztonság és munkahelyteremtés, van viszont kormányzati propaganda, amely a fülkeforradalmi Orbán-kormány hatalomra kerülése óta ugyanúgy dübörög, mint elődjeinél, a Gyurcsány- és Bajnai-kabinetek alatt - olvasható a közleményben.


A Jobbik úgy véli, hogy a kormányzati "sikerpropagandára" költött sok milliárd forintból meg lehetne menteni a hamarosan teljesen leépülő vasúti mellékvonalakat, vagy számos kórházi ágyat, illetve több felsőoktatási szak hallgatói keretszámának állami finanszírozását.


"A mostani 800 milliós pályázat emellett sok helyen bűzlik" - írták, megjegyezve, hogy a Fidesz ellenzékben hangosan kifogásolta az ilyen tendereket, most viszont lassan túl is tesz a kommunikációs szerződésekkel a szocialistákon. Kormányra kerülése után a Jobbik mindent megtesz ezen szerződések megsemmisítése és kivizsgálása érdekében, valamint megkezdi az elmúlt 22 év tényleges elszámoltatását - olvasható a párt közleményében.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-03-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite