2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: a kormány meghunyászkodott

Jobbik: a kormány meghunyászkodott


A Jobbik szerint a pénteki nappal egyértelművé vált, hogy a kormány meghunyászkodott, és azt hajtja végre, amit a nemzetközi spekulánsok vagy az MSZP és az LMP elvárnak tőle.

Z. Kárpát Dániel


Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője erről az után beszélt sajtótájékoztatón, hogy Orbán Viktor kormányfő egyeztetett Simor András jegybankelnökkel Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Fellegi Tamás IMF-tárgyalásokat vezető tárca nélküli miniszter, illetve Varga Mihály Miniszterelnökséget vezető államtitkár társaságában. A jobbikos képviselő szerint a kormány úgy tárgyalt, ahogyan az MSZP vagy az LMP elvárta tőle, feladták a maradék gazdasági szuverenitást. Ezzel a párt szerint viszont csak eltolni lehet az összeomlást, megelőzni viszont nem.


Amikor Fellegi Tamás bejelentette, hogy készenléti hitelről is folytatnának tárgyalásokat, kiderült, hogy elhátráltak a falig, "a szabadságharc véget ért még mielőtt elkezdődött volna" - mondta a képviselő hozzátéve: a kormány letette a fegyvert, innentől a nemzetközi szervezetek diktálnak. Z. Kárpát Dániel elmondta azt is, hogy ezért a hitelcsomagért jóval szigorúbb feltételeket szabhatnak, emiatt a magyarság fekete éve lehet 2012, ugyanakkor látszik, hogy a "feltétel nélküli kapitulációból" is lenne kiút. A megoldást szerintük az államadósság újratárgyalása, valamint a magyar mezőgazdaságra való támaszkodás, a kamatokra fizetett 1.150 milliárd forintot pedig a gazdaságba kellene befektetni.


E mellett a képviselő szerint válságtanácskozást kellene összehívni a parlamenti pártok részvételével. Orbán Viktor miniszterelnök a jegybank elnökével folytatott pénteki egyeztetést követően újságíróknak elmondta: Simor Andrással egyetértettek abban, hogy a magyar gazdaság érdeke egy minél előbbi IMF-EU-megállapodás. Ennek érdekében a kormány tárgyalási mandátumot adott Fellegi Tamás tárca nélküli miniszternek, vagyis - mint mondta - meghatározták azokat a pontokat, ahonnan a tárgyalásokat meg tudja kezdeni, sőt, ahol külön egyeztetés nélkül megállapodást is köthet. A miniszterelnök közölte továbbá: a kormánynak és a jegybanknak a lehető legszorosabban együtt kell működnie a forintba vetett bizalom megerősítése érdekében.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-01-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite