2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: a kormány nem képes munkahelyeket teremteni a hátrányos régiókban

Jobbik: a kormány nem képes munkahelyeket teremteni a hátrányos régiókban


A Jobbik szerint azzal, hogy lakhatási támogatást kaphatnának az otthonuktól távol munkát vállaló álláskeresők, a kabinet beismeri: nem képes munkahelyeket teremteni a munkanélküliséggel sújtott régiókban.

Bertha Szilvia


A kormányzati honlapon tették közzé azt a rendelettervezetet, amely szerint lakhatási támogatást kapnának azok az álláskeresők, akiket a munkaügyi központ legalább három hónapja álláskeresőként tart nyilván, és akik olyan munkaviszonyt létesítenek, hogy az állandó lakóhelyük és a munkavégzési helyük közötti távolság legalább száz kilométer. A támogatás mértéke legfeljebb a mindenkori minimálbér lehetne.


A Jobbik üdvözli a tervet, mint minden olyan kezdeményezést, amely akár csak "egyetlen dolgos magyar ember" életét is megkönnyíti, azonban az ellenzéki párt ezt is csak egy hirtelen jött, tűzoltás jellegű ötletnek tartja - írta az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében Bertha Szilvia. A jobbikos országgyűlési képviselő szerint be kell látni: ezzel a tervvel a kormány elismeri, hogy a munkanélküliséggel legjobban sújtott régiókban nem képes munkahelyeket teremteni, ezért inkább azt próbálja támogatni, hogy az otthonuktól messze tudjanak könnyebben munkát vállalni az emberek.


Ettől az intézkedéstől sem lesz egyetlen munkahellyel sem több, csak a meglévőkért folyó verseny és a dolgozók cserélődése fog fokozódni - véli Bertha Szilvia. A politikus álláspontja szerint az államnak a gazdaság élénkítésében kellene aktívabb szerepet vállalnia valódi értékteremtő húzóágazatok kiépítésével, a szükséges források elérhetővé tételével és piacteremtéssel.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-08-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite