2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: a kormány tisztogatása a tűzoltóságnál katasztrófához vezet

Jobbik: a kormány tisztogatása a tűzoltóságnál katasztrófához vezet


A Jobbik szerint bár tagadja a kormány a létszámleépítési szándékot, valójában a rendvédelmi megmozdulások miatti bosszúhadjárat keretein belül szervezik a tűzoltóságokat a katasztrófavédelem alá, verik szét a szervezetét, alakítják át feladatait és kényszerítik bírságolásra - derül ki Bertha Szilvia hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményéből.

tűzoltók


Az ellenzéki politikus szerint a megyei katasztrófavédelmi vezetőségek teljes megfélemlítésben tartják az állományt: "felmondási vagy áthelyezési indoknak minősül a központitól eltérő politikai, ideológiai vélemény, a szakszervezeti tagság, de bármilyen, még a szakmai típusú ellenvélemény is". A Jobbik szerint a folyamat még tart, de már több száz főt taksál azok száma, akiknek helyzetük ellehetetlenítése miatt nem marad más, mint a szolgálat feladása, így kérdés, hogy kik fogják oltani a tüzet, menteni az embereket a viharok, árvizek, balesetek esetén.


Ráadásul a Jobbik szerint az átszervezés eredményeként egyre több a rosszul végződő, tragédiába torkolló tűzeset a csökkenő létszám és a katasztrófavédelem hozzá nem értő, rossz logisztikai szervezése miatt. Bertha Szilvia szerint a Fidesz-kormány a lakosság tudatos manipulálása révén a központi kommunikációval próbálja a tűzoltóság kialakult társadalmi megbecsültségét, az őket övező tiszteletet megtörni. Ha ugyanis rossz történik, vagy bírságolnak, a kommunikáció mindig a tűzoltóságról szól, ha viszont a tűzoltók életet mentenek meg, jót tesznek, akkor mindig a katasztrófavédelmet említi a média - áll a közleményben.


A Jobbik szerint az ország és így a lakosság biztonságának érdeke az lenne, ha a tűzoltóság szervezetét és működését politikai helyett szakmai alapon építenék fel, a tűzoltók számára pedig valódi, vonzó életpályamodellt teremtenének.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-03-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite