2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: a magyar államot kizárólag Orbán Viktor jeleníti meg?

Jobbik: a magyar államot kizárólag Orbán Viktor jeleníti meg?


A Jobbik úgy látja: sajnálatos és szégyenteljes, hogy a Fidesz szerint a magyar államot kizárólag Orbán Viktor jeleníti meg, a miniszterelnök szóvivőjének bejelentése szerint ugyanis hétvégén elmaradnak azok a magyarországi ünnepi rendezvények, amelyeken a kormányfő beszédet mondott volna - áll a Jobbik szóvivőjének keddi közleményében.

Mirkóczki Ádám


Mirkóczki Ádám szerint több kérdést is felvet, miért hagyta cserben a Fidesz saját választóit, szimpatizánsait, miért nem mer még az '56-os szabadságharc évfordulóján sem közterületen ünnepelni. "A társadalmi véleménynyilvánítástól félnek, vagy egyéb okból nem mernek kiállítani még egy miniszterelnök-helyettest vagy más magas rangú kormánypárti politikust a megemlékező ország elé? Esetleg annak is örülnünk kellene, hogy nem október 24-én ünnepeljük október 23-át, amikor a kormányfő már itthon van?" - tette fel a kérdést a Jobbik szóvivője. Az ellenzéki politikus szerint pártja egészen másképp gondolkodik Magyarországról, szerintük ugyanis "nem áll meg az élet a Kárpát-medencében a miniszterelnök nélkül". A Jobbik ezért arra kér mindenkit - köztük azokat is, akik esetleg az Astoriához mentek volna megemlékezni -, hogy vasárnap délután a Bankszövetség épületéhez menjen, ahol a Jobbik tart rendezvényt.


Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője hétfőn jelentette be, hogy Orbán Viktor vasárnap az Európai Tanács elnöke által összehívott brüsszeli csúcstalálkozón vesz részt, ezért az az október 23-ai megemlékezés, amelyen az állami ünnepségek keretében beszédet mondott volna, elmarad.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-10-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite