2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: a munkahelyteremtő támogatás igénybevehetetlen

Jobbik: a munkahelyteremtő támogatás igénybevehetetlen


A Jobbik szerint a kormány által kedden bejelentett munkahelyteremtő támogatás igénybevehetetlen a hazai kis- és középvállalkozások számára, az csak egy "kommunikációs panel" - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Bertha Szilvia.

Bertha Szilvia


Czomba Sándor államtitkár kedden jelentette be, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból (NFA) 10 milliárd forint keretösszeggel munkahelyteremtő beruházások támogatására pályázatot írt ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) mikro-, kis- és középvállalatoknak, akik február 8-tól március 30-ig nyújthatják be a pályázatukat, és május 30-ig döntés születik a támogatásról. A támogatás mértéke egy új munkahely esetében nem álláskereső személy foglalkoztatásánál 1,4 millió forint. Ehhez nyilvántartott álláskereső felvétele esetén további 500 ezer forint, roma álláskereső esetén további 300 ezer forint, hátrányos helyzetű kistérségben megvalósuló beruházás esetében 200 ezer forint, a leghátrányosabb helyzetű településeken 300 ezer forint kiegészítő támogatás igényelhető.

Bertha Szilvia csütörtökön úgy fogalmazott: szerinte megdöbbentő, hogy a kormány úgy gondolja, hogy gazdaságélénkítés és piacteremtés nélkül lehet munkahelyet teremteni. A Jobbik szerint attól, hogy támogatást kapnak vállalkozások munkaerő felvételére, még nem lesz több megrendelésük és piacuk, "pláne nem fizetőképes". A másik felháborító dolog a Jobbik szerint a cigány származású munkakeresők pozitív diszkriminálása.

"Egy magyar munkanélküli 300 ezer forinttal kevesebbet ér a kormánynak, mint egy cigány" - fogalmazott Bertha Szilvia. Szerinte azért is igénybevehetetlen a támogatás, mert a vállalkozásoknak garantálniuk kell, hogy két évig foglalkoztatják az így felvett munkaerőt, holott a Jobbik szerint a legtöbb vállalkozás azt sem tudja, hogy két hónap múlva lesz-e megrendelése és nem kell-e bezárnia. Aki ezt a támogatást igénybe fogja tudni venni, az vagy a korrupciós csatornákon keresztül, vagy pedig személyre szabott pályázatokkal teszi - értékelte.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-02-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite