2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: a rendőrség ma már inkább Országos Pénzbehajtó Szolgálat

Jobbik: a rendőrség ma már inkább Országos Pénzbehajtó Szolgálat


A Jobbik szerint a rendőrség mára Országos Pénzbehajtó Szolgálattá változott, hiszen a bűnmegelőzés és a bűnüldözés helyett csak a bírságolással törődnek - jelentették ki Mirkóczki Ádám és Apáti István szerdai sajtótájékoztatójukon.

rendoesegegy


Az ellenzéki politikusok bemutattak két láthatósági mellényt is, amelyek elejére és hátára az "Országos Pénzbehajtó Szolgálat" feliratot nyomtatták és amelyeket eljuttatnak a Belügyminisztériumba (BM) és az Országos Rendőr-főkapitányságnak (ORFK) is, mivel szerintük a jövőben ilyeneket kellene viselniük a rendőröknek.


Apáti István elmondta: jelenleg már nem is bújtatott, hanem nyílt pénzbehajtás zajlik a "nemzetközi uzsorás - az IMF - törlesztő részleteinek kifizetése érdekében". Szerinte ezzel csak azt érik el, hogy a rendőrség amúgy is megtépázott nimbusza jelentősen csorbul, a tekintélye a magyar lakosság szemében pedig tovább csökken.


Jelenleg ugyanis a legtöbb embernek a rendőrségről nem a rend fenntartása és a bűncselekmények megelőzése jut az eszébe, hanem a traffipax és az extrém összegű bírságok, amelyek elviselhetetlen terheket jelentenek a társadalomnak - mondták az ellenzéki politikusok.


Hozzátették: a rendőrség bírságolási gyakorlata csak arra bizonyíték, hogy a kormány "fordított Robin Hood-szemléletben tevékenykedik", hiszen amit elvesznek a szegényektől, azt odaadják a gazdagoknak.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-05-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite