2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: a többkulcsos személyi jövedelemadó kedvezőbb hatással lenne a munkanélküliségre

Jobbik: a többkulcsos személyi jövedelemadó kedvezőbb hatással lenne a munkanélküliségre


A munkanélküliségre, a vállalkozások működésére, az életszínvonal emelkedésére és a költségvetési bevételekre egyaránt sokkal kedvezőbb hatása lenne az igazságosabb, többkulcsos személyi jövedelemadó újbóli bevezetésének és az élőmunkára rakódó járulékok csökkentésének - közölte Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője vasárnap az MTI-vel.

Bertha Szilvia


A politikus közleményében azt írta: a decemberben módosított munkaszerződések jellemzően nem magasabb béreket, hanem alacsonyabb foglalkoztatási óraszámot tartalmaznak, legjobb esetben is a 2011-es fizetésért. Ez azonban a dolgozók számára több ezer forintos nettó jövedelemcsökkenést jelent a kieső adójóváírás miatt - tette hozzá.


Bertha Szilvia szerint a megemelt minimálbért sem tudják - mint fogalmazott, "vagy ha megtehetnék, akkor sem akarják" - kifizetni a munkáltatók, itt is a főállás helyett a részmunkaidőre történő bejelentést tekintik megoldásnak. A politikus azt írta: sok esetben a vállalkozások inkább létszámcsökkentéssel próbálják a költségeket finanszírozható szinten tartani. Kérdésként vetette fel, hogy miként maradnak életben a szükséges dolgozói létszám nélkül a vállalkozások, és mekkora munkaügyi visszaélésekre vagy vállalkozói csődhullámra kell számítani. Bertha Szilvia úgy fogalmazott: a kormány megint adott egy nagy pofont mind a munkáltatóknak, mind a munkavállalóknak. "Hogy a költségvetéssel mi lesz, nem tudni, hiszen a javasolt bérkompenzáció helyetti elbocsájtások és részmunkaidős foglalkoztatásra történő átjelentések miatt a tényleges bevételek előre megjósolhatóan messze elmaradnak majd a tervezettől" - tette hozzá.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-01-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite