2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: Balázs József mondjon le!

Jobbik: Balázs József mondjon le!


Lemondásra szólítja fel a Jobbik Balázs József fideszes országgyűlési képviselőt, az ellenzéki párt szerint ugyanis a Heves megyei politikus fenyegetőzött, zsarolt, visszaélt hatalmával.

Mirkóczki Ádám


Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján lejátszott egy telefonbeszélgetést, amely közlése szerint a jobbikos Juhász Oszkár, Gyöngyöspata vasárnap megválasztott új polgármestere és Balázs József között zajlott a múlt héten.


A felvételen egyebek mellett az hallható - a Balázs Józsefnek tulajdonított mondatok között -, hogy "forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás. (...) Ezzel az írással vagy ezekkel a dolgokkal te ezeket a csapokat elzártad magad előtt, ezt vedd tudomásul". Juhász Oszkár felvetette, hogy a szintén jobbikos vezetésű Tiszavasváriban hat beadott pályázatból hatot elnyertek, majd erre hivatkozva azt kérdezte, hogy ha Gyöngyöspatának jobbikos lesz a polgármestere, akkor ez ott nem működhet-e. Balázs József nemmel válaszolt.


Juhász Oszkár azt is mondta, több környékbeli független polgármester panaszkodott arra, hogy ha nem működnek együtt Balázs Józseffel úgy, ahogyan ő azt elvárja, "akkor nem lesz úgy fejlesztési pénz". A felvételen erre az a válasz hallható, hogy "így van", "a sikernek a záloga az együttműködés". A szóvivő egy megvágott hangfelvételt mutatott be, ám hozzátette, hogy ez nem változtatja meg a teljes, vágatlan beszélgetés értelmét.


Mirkóczki Ádám azt mondta, Balázs József hívta fel Juhász Oszkárt azért, mert sérelmezett egy a gyöngyöspatai időközi választással kapcsolatos jobbikos kampánykiadványt. "Juhász Oszkárt egyébként március óta folyamatosan fenyegetik, zsarolják fideszes körökből" - folytatta a szóvivő, aki ezzel magyarázta, hogy a politikus az utóbbi időkben "védelemből" diktafonnal rögzítette a beszélgetéseit.


A telefonbeszélgetéssel kapcsolatban Mirkóczki Ádám azt a kérdést tette fel: "ott tartunk már, mint egy dél- vagy közép-amerikai banánköztársaság, hogy egy-egy politikus kiskirály a saját választókerületében, és ő dönti el, hogy milyen pályázati vagy fejlesztési pénzek hova kerülhetnek?".


Balázs József méltatlanná vált parlamenti mandátumára, ezért le kell mondania, ha pedig ezt nem teszi meg, a Fidesznek kell kényszerítenie őt erre - összegezte a szóvivő, aki felidézte: 2006-ban az MSZP-s Veres János "hasonlóképpen fenyegetett térségbeli önkormányzatokat". Akkor "Deutsch Tamás és Szijjártó Péter hangosan követelte Veres János visszahívását" - tette hozzá.


Juhász Oszkár a Jobbik-elnök Vona Gáborral közös hétfői budapesti sajtótájékoztatón közölte, hogy Balázs József, a térség fideszes országgyűlési képviselője telefonon azzal fenyegette meg őt, hogy Gyöngyöspata nem fog pályázati pénzeket nyerni a Jobbik vezetése alatt. Balázs József az MTI-nek nyilatkozva később visszautasította, hogy megfenyegette volna a jobbikos Juhász Oszkárt. Kifejtette: az elmúlt napokban Juhász a Jobbik polgármesterjelöltjeként felhívta őt, és arra kérte, hogy vegyen részt a választási kampánygyűlésén. Erre - mint felidézte - nemmel válaszolt, emlékeztetve a jobbikos indulót, hogy a Fidesznek nincs polgármesterjelöltje a településen. Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy az időközi választás után országgyűlési képviselőként azzal kíván együtt dolgozni, akinek bizalmat szavaznak a gyöngyöspataiak. Fenyegetés nem történt - jelentette ki.
Gyöngyöspatán a több mint 60 százalékos részvétel mellett megtartott vasárnapi időközi voksoláson a Jobbik helyi csoportjának vezetője, Juhász Oszkár a szavazatok 33,8 százalékával győzött. A második helyen a település jelenlegi alpolgármestere, a függetlenként induló Matalik Ferencné végzett (26 százalék). Eszes Tamás, a Véderő elnevezésű szervezet vezetője a negyedik lett (10,5 százalék).


A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai előzőleg március elejétől két héten át járőröztek a Heves megyei településen, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

 

2011-07-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite