2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: elhibázott és giccses a nemzetgazdasági tárca gyermekvállalás-ösztönzése

Jobbik: "elhibázott és giccses" a nemzetgazdasági tárca gyermekvállalás-ösztönzése


A Jobbik szerint "elhibázott, giccses és retorikailag kampányszagú" a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Új baby boom, a középosztály gyermekvállalási forradalom című stratégiai vitairata - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.

Z. Kárpát Dániel


A múlt szerdán nyilvánosságra hozott vitairat célja a születésszám növelésének eléréséhez szükséges kormányzati elképzelések bemutatása. Az NGM-ben működő Családbarát Magyarországért munkacsoport által készített, a kormány honlapján közzétett dokumentum a népesedési kerekasztal javaslatai mellett demográfiai helyzetképet, külföldi példákat, női foglalkoztatási trendeket tartalmaz, továbbá bemutatja a tárca néhány fontos, e témában tett intézkedését.


Z. Kárpát Dániel ezzel kapcsolatban leszögezte: a minisztérium valóban jól látja, hogy népesedési katasztrófa van kibontakozóban Magyarországon, amely hosszú távon a nemzetgazdaságra is jelentősen kihat majd. Csakhogy a Jobbik szerint érthetetlen, hogy a kormány csak most jutott el egyáltalán az ötletek összegyűjtéséig, miközben már két éve vezeti az országot.


Hozzátette: a magyar családok Európán belül kimagaslóan sok gyermeket szeretnének (családonként 2,4), azonban a tényleges gyermekvállalás ennél lényegesen alacsonyabb (1,2-1,3 gyerek családonként). A Jobbik szerint ennek az egyik legfontosabb oka a gyermeknevelést nem támogató környezet, a vasútvonalak bezárása, a vidéki települések ellehetetlenítése, a egykulcsos adórendszer, vagy a családsegítő intézmények számának és minőségének állapota.


Emellett a jobbikos politikus kiemelte, hogy a szaktárca vitaanyaga semmit nem tervez például a család fontosságának népszerűsítésére a Nemzeti alaptanterven belül, vagy a médián belül az "eltorzult értékrendű" műsorok visszaszorítása érdekében.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-05-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite