2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: Magyarország durva megalázása az EB szerdai döntése

Jobbik: Magyarország durva megalázása az EB szerdai döntése


A Jobbik elnöke szerint az Európai Bizottság szerdai döntése a kohéziós támogatások felfüggesztésének lehetőségéről Magyarország nagyon súlyos és durva megalázása. Vona Gábor ezt szerdai, budapesti, rendkívüli sajtótájékoztatóján mondta, ahol közölte azt is: szerinte ötpárti egyeztetésre lenne szükség az ország uniós tagságáról.

vonagaboregy


Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: bár a kohéziós támogatások megvonása még nem végleges és visszavonható a döntés, de ehhez olyan "öncsonkításra" lenne szükség, amely hasonló eredménnyel járna. Éppen ezért a Jobbik szerint eljött az ideje, hogy Orbán Viktor összehívja az öt parlamenti párt vezetőit és őszintén tárgyaljanak arról, hogy mi Magyarország helye, szerepe, jövője az Európai Unióban. A Jobbik szerint ugyanis csak gyarmati, rabszolga szerep juthat Magyarországnak.

Vona Gábor hangsúlyozta: a magyar társadalom nem erről az Európai Unióról döntött 2004-ben, ezért pártja továbbra is kitart az ország uniós tagságáról szóló népszavazás szükségessége mellett, mert ennek kapcsán egyértelmű érveket lehetne ütköztetni "parasztvakítás" helyett. A Jobbik elnöke szerint azért is elfogadhatatlan az Európai Bizottság szerdai döntése, mert azután született, hogy a társadalom az elmúlt években jóval ereje felett teljesített az államháztartás egyensúlyának fenntartása érdekében.

Az Európai Bizottság szerdai ülésén döntött arról, hogy azt javasolják: jövő januári hatállyal függesszék fel 495 millió euró - mai árfolyamon 142 milliárd forint - Magyarországnak szánt kohéziós, vagyis felzárkóztatási támogatási összeg folyósítását, mert az ország nem teljesítette deficitcsökkentési kötelezettségeit. A testület javaslatát még az EU-tagországok pénzügyminiszteri tanácsának is meg kell vitatnia, és jóvá kell hagynia.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-02-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite