2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: megpróbálják térdre kényszeríteni Magyarországot

Jobbik: megpróbálják térdre kényszeríteni Magyarországot


A Jobbik szerint Magyarország térdre kényszerítéséről, maradék szuverenitásának felőrléséről szólnak az Európai Bizottság által indított kötelezettségszegési eljárások.

Gyöngyösi Márton


Gyöngyösi Márton, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: egyetértenek azokkal, akik azt mondják, "Brüsszel nem Moszkva, annál lényegesen rosszabb". Míg Moszkva az elnyomás rendszerét nyílt, katonai eszközökkel hajtotta végre, addig Brüsszel a demokrácia és a közös értékek hazug jelszava mögött hajtja végre ugyanazt - fogalmazott.


Jelezte, a Jobbik euroszkeptikus állásponton van. Fel kell legalább most ismerni, hogy a 2003-as népszavazás a politikai elit hazugságkampányán alapult, és teljes mértékben félrevezették a magyar népet - hangoztatta a jobbikos politikus, aki szerint még ha akartak volna, akkor sem tudtak rendes döntést hozni, ezért kell újra megkérdezni a magyar nemzetet az uniós tagságról. Megjegyezte: 2003-2004-ben nem ilyen Európai Unióról volt szó, nem volt arról szó, hogy kevesebb, mint egy évtized elteltével Magyarországnak még a költségvetési politikáját is alá kell rendelnie a brüsszeli döntéshozóknak és a Nemzetközi Valutaalap akaratának.


Gyöngyösi Márton szerint az unióban is sokasodnak azok a döntéshozók és politikusok, akik egyre kevésbé mernének fogadni az unió túlélésére, és a "recsegő-ropogó unió" összedőlése előtt Magyarországon el kell kezdeni a politikai párbeszédet arról, hogyan keresik meg a kiutat romok alól.


Az ellenzéki politikus azt mondta, örömmel hallották az előző nap bejelentett Darányi-tervet, és ezúttal, "szeretnének a magyar kormánynak jó reggelt kívánni". Aki itt él Magyarországon, az tudhatja, hogy stratégiai ágazat egy van: a mezőgazdaság és az élelmiszeripar, erre építve kell keresni "a gazdasági feltámadás lehetőségeit" - mondta Gyöngyösi Márton. Kijelentette: az unión belül a mezőgazdaságnak és az élelmiszeriparnak nincs jövője, a csatlakozás és a tagság révén "sikerült ezt az ágazatot kivéreztetni". Szerinte bilaterális, multilaterális együttműködéseket keresve keleti nyitással lehet ezt a szektort "feltámasztani".


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite