2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: párhuzam vonható a Brit zavargások és a magyar cigánybűnözés között

Jobbik: párhuzam vonható a Brit zavargások és a "magyar cigánybűnözés" között


A Jobbik frakcióvezető-helyettesének véleménye szerint ugyanarról a tőről fakadnak az angliai zavargások, mint a "magyarországi cigánybűnözés".

Volner János


Volner János - mint azt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette - a párhuzamot abban látja, hogy "egy sikertelenül integrált etnikai csoport az, amely elégedetlenségéből, fosztogatási vágyából kifolyólag a többségi társadalom számára lassan elviselhetetlen terhet jelent".


Angliában, ugyanúgy, mint több más európai országban, ez jelentős problémát rótt a helyben élő lakosságra, nagymértékben rontotta a közbiztonságot - mondta, hozzátéve, hogy szerinte az őszinte beszéd hiánya és a felelősség eltussolása vezethetett odáig, hogy "ezek az emberek felkeltek a többségi társadalom értékrendje ellen".


A jobbikos politikus úgy vélte, hogy a kormányzó elit Angliában és más nyugat-európai országokban ugyanúgy nem volt képes a politikailag korrekt beszéddel megoldani ezt a problémát, mint ahogy Magyarországon sem a Fidesz-, sem az MSZP-kormány nem volt képes megelőzni az ilyen folyamatok kialakulását több nagyvárosban és vidéki településeken az elmúlt húsz évben.


Volner János arra hívta fel a magyar kormányt, hogy tanúsítson felelős magatartást, az eddigi "politikailag korrekt beszédet felejtse el", és őszintén tárgyaljon a társadalommal a problémákról, így ugyanis - mint mondta - Magyarországon az angliaihoz hasonló események a jövőben nem lennének fenyegető veszélyek.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-08-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite