2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: végérvényesen távoznia kell a politikából Gyurcsány Ferencnek

Jobbik: végérvényesen távoznia kell a politikából Gyurcsány Ferencnek


Végérvényesen távoznia kell a politikából Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnöknek, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselőjének, mert "újabb hazugágára derült fény" - mondta Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

Jobbik Logo

Dúró Dóra, aki egyben a párt országgyűlési képviselője is, a Jobbik majálisán azt mondta: működnie kellene Magyarországon az elszámoltatásnak, mert ez már önmagában elegendő lenne ahhoz, hogy Gyurcsány Ferenc ne lehessen parlamenti képviselő.

"Úgy gondoljuk, hogy ha Schmitt Pálnak távoznia kellett a köztársasági elnöki székből, akkor az a minimum, hogy egy ilyen - végül is Gyurcsány Ferenc által sem tagadott - botrány után a teljes közéletből vissza kellene vonulnia" - mondta a szóvivő.

Újságírói kérdésre válaszolva Dúró Dóra elmondta azt is, hogy felszólítják a tudomány képviselőit, hogy szólaljanak meg ebben a kérdésben, tegyék egyértelművé az álláspontjukat. Ha ezt nem teszik meg, akkor a Jobbik parlamenti vizsgálóbizottság felállítását javasolja a kérdésben.

A HírTv Célpont című műsorában pénteken hangzott el, hogy Gyurcsány Ferenc a pécsi tanárképző főiskolán 1984-ben biológia-technika szakos hallgatóként ugyanazon a címen adott le szakdolgozatot, mint négy évvel korábban majdani sógora, Rozs Szabolcs.

A férfi is megerősítette, hogy A Balaton-felvidék szőlészete és borászata címmel adott be szakdolgozatot, azt állítva, nem tudott arról, hogy a politikus később ugyanezt a témát választotta. A korábbi kormányfő, a Demokratikus Koalíció elnöke a HírTv kérdésére azt mondta: valószínű, hogy olvasta a dolgozatot, és merített is belőle.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

2012-04-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite