2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: a cigányság ügyében véget kell vetni a vakság korszakának

Jobbik: a cigányság ügyében véget kell vetni a "vakság korszakának"


A Jobbik szerint véget kell vetni a "vakság korszakának" és ki kell mondani, hogy a cigányságot Magyarországon nem a magyar társadalom előítéletességétől kell megmenteni, hanem önmagától - jelentette ki Volner János képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.

Volner János

Az ellenzéki politikus leszögezte: "az állam által a bankoknak kiszolgáltatott középosztály egyre vékonyodik és már nem csak kedve nincs, hanem anyagi lehetősége sem arra, hogy a sorozatos kudarcba fulladt romaintegrációs programokat a továbbiakban a saját adóforintjaiból finanszírozza".Hozzátette: a demográfiai adatok szerint 2050-re a munkaképes lakosság minden második tagja cigány lesz, "az ország pedig lakhatatlanná és gazdaságilag finanszírozhatatlanná fog válni".

Volner János hangsúlyozta, az elmúlt egy évben tulajdonképpen minden bűncselekmény száma nőtt, a kormány rendvédelmi és bűnmegelőzési tervei szerinte teljes kudarcot vallottak.

A Jobbik követeli, hogy a visszaélések nagy száma miatt a cigányoknak juttatott állami, alapítványi és önkormányzati támogatásokat a juttatás előtt és utána is monitorozzák, hogy tudni lehessen, mi történik a pénzzel.

"Jelenleg ugyanis a roma integrációra szakosodott intézményrendszer nem kis részben maga is cigánybűnözőkben áll, akik elteszik ezeket a forrásokat" - tette hozzá Volner János. A Jobbik kitart a szociális kártya bevezetésének és a szakosodott rendőri egységek létrehozásának terve mellett is.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-09-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite