2019. június 17., hétfő - Laura
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: a Fidesz feltörölte a padlót a KNDP-vel

Jobbik: a Fidesz feltörölte a padlót a KNDP-vel


A Jobbik szerint a lelkiismereti- és vallásszabadságról, valamint az egyházakról szóló sarkalatos törvény hétfő esti "botrányos" zárószavazása alkalmával "a Fidesz gyakorlatilag feltörölte a padlót a KDNP-vel" - jelentette ki az ellenzéki párt szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Jobbik Logo

Mirkóczki Ádám szerint ugyanis azzal, hogy hétfőn az utolsó pillanatban "Fidesz-nyomásra a kukába dobtak sok KDNP-nek különösen fontos módosító indítványt", azzal a nagyobbik kormánypárt nem csak a KDNP-t, hanem a saját szavazóit is cserbenhagyta.

A Jobbik szerint ugyanis "nem sok olyan van kormánypárti szavazó van, amely a Hit Gyülekezetét a történelmi egyházak rangjára emelné." "Jó lenne ha a KDNP-ben lenne annyi gerinc, hogy a jövőben kicsit karakánabbul kiállnak a saját érdekeik mellett" - mondta Mirkóczki Ádám.

A Jobbik szóvivője szerint hétfőn újra kellet volna folytatni a törvényjavaslat vitáját, hiszen a zárószavazás előtt pár perccel egy teljesen új törvény érkezett a Ház elé. Hozzátette: álláspontjuk szerint a történelmi egyházaknak is nagyon kellemetlen, hogy "egy ilyen cionista biznisz-szektát történelmi rangra emeltek" mint a Hit Gyülekezete.

Az Országgyűlés hétfőn éjszaka fogadta el az új egyházügyi törvényt. A jogszabály értelmében az Országgyűlés a következő egyházakat ismeri el: Magyarországi Katolikus Egyház, Magyarországi Református Egyház, Magyarországi Evangélikus Egyház, Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség, Budai Szerb Ortodox Egyházmegye, Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus - Magyarországi Ortodox Exarchátus, Magyarországi Bolgár Ortodox Egyház, Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye, Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéje, Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerülete, Magyarországi Baptista Egyház, Hit Gyülekezete.

Az utóbbi az egyetlen, amely a kereszténydemokrata képviselők által jegyzett törvényjavaslatban eredetileg nem szerepelt a bevett és elismert egyházak között, de a hétfőn éjjel megváltoztatott javaslatban már igen.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-07-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite