2018. november 18., - Jenő
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: a kormányfőnek a magyarság ügyéről kellett volna beszélnie

Tusványos - Jobbik: a kormányfőnek a magyarság ügyéről kellett volna beszélnie


A Jobbik szerint a magyarság ügyéről kellett volna szólnia Orbán Viktor Tusnádfürdőn elmondott beszédének.

Jobbik Logo

Novák Előd, a párt alelnöke szombaton az MTI-nek azt mondta: a legnagyobb csalódást az okozta, a kormányfő nem beszélt arról, hogy tíz évvel a csatlakozás után az Európai Unió nem jelent gyógyírt a külhoni magyarság számára sem.

A miniszterelnök éppen tíz éve, ugyancsak a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen jelentette ki, hogy Románia esetleges uniós csatlakozásánál élni kell akár a vétó lehetőségével is, egy évvel később mégis feltétel nélkül megszavazták azt - mondta az alelnök.

Szavai szerint a tehetetlenség jele az is, hogy magyar forrásból akarják kipótolni az erdélyi intézmények költségvetését.

A külhoni magyarságot Európa legnagyobb jogfosztott kisebbségének nevezve kifogásolta azt is, hogy Magyarország soros elnöksége sem a magyarság ügyéről szólt.

Novák Előd a keleti nyitásról szólva leszögezte: ez a Jobbik régi politikai alapvetése, azonban a kormány csak szavak szintjén foglalkozik vele, a tettek nem azt mutatják, hogy valóban ki akarják egyensúlyozni a nyugati függőséget.

A Jobbik a munkaalapú állammal egyetért, viszont attól tart, hogy Orbán Viktor ez alatt mást ért - mondta az alelnök. Ha komolyan gondolná, hogy munkaalapú államot kell létrehozni, akkor a kormány nem "statisztikai kozmetikázásokkal" foglalkozna, hanem azzal, hogy például a nyugdíjrendszerben jutalmazza azokat, akik munkára nevelték gyermekeiket.

Megjegyezte: a kormányfőnek indokolt lett volna a népességfogyásról is beszélnie ezzel összefüggésben.

A jobbikos politikus azt is felidézte, hogy sokakat megbotránkoztatott, amikor Vona Gábor pártelnök korábbi évértékelőjében arról beszélt, hogy nem hisznek ebben a fajta demokráciában. Ezt már régen meg kellett volna állapítania kormányzatnak is - emelte ki, hozzáfűzve: örülnek, hogy a miniszterelnök is "szakít liberális gyökereivel".

Fontos volna szerinte, hogy ez megjelenjen például a választási rendszerben is, amelyben jelenleg "írni-olvasni nem tudó szavazóknak is van szavazati joguk" Olyan rendszerre van szükség, amely sikerre tudja vinni Magyarországot, ez pedig nem a liberalizmus, annak az ideje lejárt - fejtette ki Novák Előd.

Orbán Viktor miniszterelnök Tusnádfürdőn, a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szombati rendezvényén tartott előadásában arról beszélt, hogy az új magyar államszerveződés alapja egy munkaalapú állam, amely nem liberális természetű.

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

 

2014-07-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite