2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: a közbeszerzési szabályokkal ellentétesen nyert megbízásokat Pintér Sándor egykori c

Jobbik: a közbeszerzési szabályokkal ellentétesen nyert megbízásokat Pintér Sándor egykori cége


A Jobbik szerint Pintér Sándor belügyminiszter korábbi vállalkozása a közbeszerzési szabályokkal ellentétesen, a legdrágább ajánlatot adva nyerte el a budapesi fürdők őrzését, és hasonlóképpen kötött megállapodást a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-vel is.

Jobbik Logo

Arról, hogy - olcsóbb ajánlatok ellenére - újabb, összességében többmilliárdos állami megbízásokat nyert el más cégekkel közösen a Civil Biztonsági Szolgálat (CBSZ) nevű biztonsági cég, amely a tavalyi választások előtt Pintér Sándor belügyminiszter tulajdonában állt, az origo.hu számolt be szerdán.

Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban azt mondta: a CBSZ "egyre gátlástalanabbul, a közbeszerzési szabályokat áthágva" nyer el megbízásokat, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-vel kötött szerződés 553 millió forintról szól, míg az MNV Zrt.-vel között megállapodás 2014 végéig akár 4,3 milliárd forint bevételt hozhat a társaságnak és pályázótársainak.

Az ellenzéki politikus azt mondta, a vállalkozást ma is lehet Pintér Sándor cégének nevezi, szerinte ugyanis az továbbra is a belügyminiszter érdekeltségébe tartozik, noha a tavalyi országgyűlési választások előtt - mint Novák Előd fogalmazott - egy strómanra bízta. A jobbikos képviselő hozzátette: a CBSZ-t felvásárló, 2010 januárjában mindössze ötmillió forintos jegyzett tőkével alapított vállalkozás egyik tulajdonosa, Kántor Tibor, az első Orbán-kormány alatt Simicska Lajos APEH-elnök helyettese volt.

Novák Előd szerint abból, hogy a CBSZ a Magyar Fejlesztési Bankkal, a Szerencsejáték Zrt.-vel és a Magyar Villamos Művekkel kötött szerződések után újabb állami és önkormányzati megrendeléseket kap, az következik, hogy Pintér Sándornak "folyamatosan maga felé hajlik a keze", ezért alkalmatlan a belügyminiszteri tisztségre.

Novák Előd szólt arról is, sajnálatosnak és a kéz kezet mos elvét követő gyakorlatnak tartja, hogy az Országgyűlés az elmúlt egy évben kizárólag - ezt kérő - jobbikos politikusok mentelmi jogát függesztette fel, miközben - tette hozzá - Gyurcsány Ferenc "még mindig nyugodtan mehet nyaralni", a volt kormányfő mentelmi ügyében ugyanis a hétfőn záruló parlamenti ülésszakon már nem születhet döntés.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-07-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite