2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: a magyar átlagfizetést kapják a parlamenti képviselők!

Jobbik: a magyar átlagfizetést kapják a parlamenti képviselők!


A Jobbik szerint az országgyűlési képviselők havi bruttó jövedelmének meg kellene egyeznie a mindenkori magyar átlagfizetéssel, ami a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint jelenleg bruttó 210.052 forint - közölte a párt alelnöke pénteken az MTI-vel.

vona

Novák Előd közleményében azt írta: "magától értetődik", hogy mindenfajta pluszjuttatást, költségtérítést, pótlékot el kellene törölni, mert "csak így garantálható a közélet tisztasága".

Az ellenzéki politikus hozzátette, ha a Fidesz-KDNP "álláshalmozó mamelukjai" nemet mondanának hamarosan benyújtandó törvényjavaslatukra, akkor a Jobbik képviselői az aktuális magyar átlagbér feletti jövedelmük minden fillérjét minden hónapban visszautalják az államkincstárnak.

Ahhoz, hogy "a képviselői munka ne legyen vonzó a lusta megélhetésieknek", a Jobbik szerint szükség van a honatyák fizetésének radikális csökkentésére - írta a Jobbik-alelnök, hozzátéve: elfogadhatatlan, hogy miközben százezreket fenyeget a kilakoltatás, milliókat az eladósodás, és még azok is napról napra rosszabbul élnek, akiknek még van munkájuk és keményen dolgoznak, aközben "a legtöbb esetben semmittevő politikusok dőzsöljenek".

A képviselők javadalmazási rendszerének átalakításával kapcsolatos fideszes koncepciót Novák Előd úgy értékelte: a kormánypártiak "úgy tesznek, mintha változtatni akarnának a rendszeren, valójában azonban még kevesebb munkával még több jövedelemhez kívánják juttatni magukat".

 

Forrás: HÍR PORT 24

 

2011-10-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite