2019. október 22., kedd - Előd
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: az szja 1 százaléka mehessen a vörösiszap károsultaknak

Jobbik: az szja 1 százaléka mehessen a vörösiszap károsultaknak


Jobbik LogoA párt javaslata szerint az egyházaknak és a kiemelt költségvetési előirányzatoknak szánt egyszázalékos kört lehetne bővíteni a vörösiszapkár elhárítására létrehozott előirányzattal.


Jobbik költségvetési módosító javaslatban kezdeményezi, hogy a vörösiszapkár elhárítására hozzanak létre egy kiemelt költségvetési előirányzatot - jelentette be hétfői parlamenti sajtótájékoztatóján Bertha Szilvia.

A képviselő azt mondta, véleményük szerint úgy kellene létrehozni az előirányzatot, hogy az adófelajánlások egy százalékát a vörösiszap által okozott kár elhárítására is lehessen fordítani. Ebből körülbelül hárommilliárd forintot remélnek.

A politikus üdvözölte, hogy a 2011-es költségvetést megalapozó törvényekre vonatkozó javaslat az egyszázalékos civil kedvezményezettek körét kibővíti a Magyar Kármentő Alappal, de véleményük szerint ennél tovább kell menni.
Az egyházaknak és a kiemelt költségvetési előirányzatoknak szánt egyszázalékos kört lehetne bővíteni a vörösiszapkár elhárítására létrehozott előirányzattal - fejtette ki.

Felhívta a figyelmet, hogy több mint félmillió adózó megjelöl valamilyen civil szervezetet, de nem jelöl meg egyházat vagy kiemelt költségvetési előirányzatú kedvezményezettet.


Szijjártó: a Jobbiknak alaposabban kellene a törvényeket átolvasni
A kormány előterjesztése tartalmazza azt a javaslatot, hogy az adófizetők a személyi jövedelemadójuk (szja) egy százalékát felajánlhassák az iszapkatasztrófa károsultjainak megsegítését és a tragédia által sújtott térség helyreállítását célzó Magyar Kármentő Alap számára - reagált Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Jobbik kezdeményezésére.

Az ellenzéki párt azt javasolta, hogy a vörösiszapkár elhárítására is felajánlható legyen az szja egy százaléka.

Szijjártó Péter szerint a Jobbik képviselőinek kissé alaposabban kellene tanulmányozniuk a benyújtott törvényeket.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite