2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: súlyos összefonódások vannak a Fidesz és az MSZP között

Jobbik: súlyos összefonódások vannak a Fidesz és az MSZP között


A Jobbik szerint egy múlt heti közbeszerzési eljárás azt bizonyítja, hogy súlyos összefonódások vannak a Fidesz és az MSZP között, és hogy a két párt gazdasági holdudvara ugyanazokból áll - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Szilágyi György.

Jobbik Logo


A jobbikos politikus felidézte: a közbeszerzési értesítő múlt heti számából kiderül, hogy az önkormányzati társulás által a Kapos menti hulladékgazdálkodási program kivitelezésére és a terv felülvizsgálatra kiírt nyílt közbeszerzést 4,1 milliárd forintos ajánlattal a Geohidroterv Kft. által vezetett konzorcium nyerte, a Közgép Zrt. irányította konzorcium előtt. A nyertes konzorcium tagja a West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft is.


Szilágyi György ismertette: a Geohidroterv Kft. székhelye Budapesten a Máriássy utca 7 szám alatt található, ahol a szocialista kormányok alatt "virágzó Wallis-birodalom is működik". Hozzátette: a West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft. egyik ügyvezető tulajdonosa pedig az a Tóth Csaba, aki az azóta felszámolt Bábolna Zrt. gazdasági igazgatója.


Szilágyi György emlékezetett arra is, hogy egy évvel ezelőtt a Közgép, a West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft. és a Geohidroterv Kft. közös konzorciummal nyertek egy 1,5 milliárdos hulladékkezelési közbeszerzést Mosonmagyaróvár térségében.
Kiemelte: a Közgép 2010 óta 130, a Geohidroterv pedig 11,5 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzést.


A Jobbik szerint ezek a közbeszerzések azt bizonyítják, hogy a Fidesz és az MSZP a háttérben együttműködik egymással. Az ellenzéki párt szerint amíg a Fidesz és az MSZP ezt a rendszert tartják fent, addig a magyar emberek nem járhatnak jól. A Jobbik ugyanakkor kormányra kerülése esetén megszüntetné az "urambátyám" közbeszerzéseket és valóban a magyar kis- és középvállalkozásokat juttatná megrendelésekhez - ígérte.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-09-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite