2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: szégyenteljes Orbán Viktor kijelentése a magyar szavazókról

Jobbik: szégyenteljes Orbán Viktor kijelentése a magyar szavazókról


A Jobbik szerint szégyenteljes Orbán Viktor miniszterelnök szerdai kijelentése, amelyben a radikális politikai erőkről és azok támogatottságáról beszélt - mondta kérdésre válaszolva az ellenzéki párt szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.

Jobbik Logo


Orbán Viktor a londoni Királyi Külügyi Intézetben tartott előadást a hagyományos értékek szerepéről Európa jövőjében. Az előadás után a hallgatóság köréből kérdés hangzott el a Jobbikkal kapcsolatban, felvetve, hogy a hasonló profilú pártokat nem kellene-e betiltani Európában. A kormányfő kijelentette: a jobbközép pártoknak nem kell "megrettenniük" a radikalizmustól. A radikális politikai erők Magyarországon történelmi visszatekintésben hozzávetőleg 16 százaléknyi választói támogatást tudhatnak maguk mögött, de "nekünk a másik 84 százalékkal kell foglalkoznunk" - hangsúlyozta.


Mirkóczki Ádám szerdán úgy fogalmazott: ez azt jelenti, hogy a miniszterelnök azt a bizonyos 84 százalékot - tehát a kormánypártok mellett az MSZP, LMP, DK és az Együtt-PM szavazóit is - teljes értékű állampolgároknak tekinti, mg a Jobbik egymillió feletti bázisát "nem veszi emberszámba és nem kívánja őket sem képviselni, sem védeni". A jobbikos politikus szerint Orbán Viktort minősíti, ha pártszimpátia alapján áll hozzá a magyar állampolgárokhoz.


Emlékeztetett: a kormányfő a 2010-es választások éjszakáján még arról beszélt, hogy senkit nem hagynak az út szélén.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite