2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: vége a külföldi tőkére alapozott gazdasági fejlődés "illúziójának"

Jobbik: vége a külföldi tőkére alapozott gazdasági fejlődés "illúziójának"


A Jobbik szerint az elmúlt éves adatok azt mutatják, hogy Magyarországon vége szakadt a külföldi tőkére alapozott gazdasági fejlődés és jólét "illúziójának", így a kormánynak ideje lenne változtatni az eddigi gazdaságpolitikáján - jelentette ki Volner János pénteki sajtótájékoztatóján.

Volner János


Az ellenzéki párt alelnöke azt mondta, hogy véget kell vetni annak az abszurd helyzetnek, hogy a kormány az egyre nehezebben élő magyar emberek adóforintjaiból támogatja Németország leggazdagabb iparvállalatait, például luxusautó-gyártókat, miközben a magyar vállalkozások tőke híján negyed évről negyed évre döntik meg saját csődrekordjaikat. A Jobbik szerint ez a gazdasági pálya Magyarországot az EU elszegényedő, az olcsó munkaerőre alapozó bérmunkás államává teszi.

A Jobbik ezzel szemben azt javasolja, hogy a kormány a magyar termelő szektor megerősítésére költse a pénzt, ne a várakozásokat nem teljesítő, a költségvetés számára évi 500 milliárd forintos bevételkiesést okozó egykulcsos adórendszerre; az ipart, a mezőgazdaságot és a turizmust támogató adórendszert vezessen be. Magyarországnak modern, innovatív magyar ipari kapacitások kiépítésére és az EU-n kívüli, keleti piacok megszerzésére van szüksége, mert ezek nélkül nincs esélye a gazdasági felemelkedésre - fogalmazott Volner János.


Hozzátette: a "politikaközeli üzleti körök érdekérvényesítése helyett" korrupciómentes, átlátható, a magyar termékeket támogató közbeszerzésre és az ezt kiszolgáló iparpolitikára van szükség, hogy a hazai piacon megerősödő cégeknek esélyük legyen a nemzetközi piacokra történő kilépésre.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite