2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonJogerős életfogytiglan a tolnanémedi baltás gyilkosnak

Jogerős életfogytiglan a tolnanémedi baltás gyilkosnak


Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden jogerősen annak a férfinak a büntetését, akit elsőfokon életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtottak, amiért baltával agyonverte nagyanyját 2009 novemberében Tolnanémediben.

bíróság

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa Domján Gábort aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek. A 32 éves férfi legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.
Az ítélőtábla az ügyben korábban eljáró Tolna Megyei Bíróság döntéséhez képest a minősítésből ugyanakkor mellőzte, hogy a vádlott tettét védekezésre képtelen személy sérelmére követte el.

A tényállás szerint a rablás és szeméremsértés miatt többszörösen büntetett előéletű Domján Gábor 2009. november 26-án követte el tettét. Ellopta a korábban őt nevelő, 82 éves nagyanyja 70 ezer forintos nyugdíját. A pénzt a helyi italboltban eljátszotta, elitta, majd visszament az asszonyhoz, és a veszteség miatti indulat, valamint a sértett számonkérése miatt egy fejszével megölte őt. Tizenegyszer sújtott az ágyban fekvő áldozata fejére.

A nagymama holttestét másnap találták meg otthonában, szökésben lévő unokáját néhány nappal később elfogta a rendőrség és eljárást indított ellene.

A pszichológus szakértő korábbi véleménye szerint Domján Gábor pszichopátiás személyiség, állapota sem gyógyszeresen, sem pszichoterápiával nem javítható, és fennáll a veszélye, hogy újabb bűncselekményt követ el.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-06-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite