2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonJogerősen három év börtönre ítéltek egy férfit testi sértés miatt

Jogerősen három év börtönre ítéltek egy férfit testi sértés miatt


A Debreceni Ítélőtábla 3 év börtönbüntetésre súlyosította kedden annak a férfinak a büntetését, akit testi sértés miatt első fokon 2 év 4 hónap börtönre ítélt a Debreceni Törvényszék - közölte Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője az MTI-vel.

bortonegy


A férfi 2009 júniusában Konyáron egy helyi kocsmában italozott, a sértett több személybe, köztük a vádlottba is belekötött, szóváltás alakult ki közöttük, majd a sértett elhagyta a helyszínt azzal, hogy a fiával visszajön és "elrendezik" a dolgot. Nem sokkal később vissza is érkezett, ekkor újra vitatkozni kezdtek. A vádlott a kocsma bejáratánál ököllel megütötte a sértettet, aki hanyatt esett, a fejét beverte a járdába és azonnal eszméletét vesztette. A mentők kórházba szállították, de a szakszerű orvosi ellátás ellenére elhunyt. A sértett halála erőszakos úton, koponyatörés, agyzúzódás, következményes keringési és légzési elégtelenség miatt állt be - közölte a táblabíróság szóvivője.


Az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék a vádlottat 2012 szeptemberében testi sértés bűntette miatt 2 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyektől, kimondva, hogy a vádlott a büntetése felének letöltése után feltételes szabadságra bocsátható.A Debreceni Ítélőtábla kedden megváltoztatta a törvényszék ítéletét, a vádlottat 3 év börtönnel sújtotta, egyebekben helybenhagyta az elsőfokú döntést. Az ítélet jogerős - közölte a szóvivő.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite