2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeJóléti kiadásokban Salgótarján az első

Jóléti kiadásokban Salgótarján az első


SalgótarjánA Progresszív Intézet a 23 budapesti kerület és a 23 megyei jogú város önkormányzatát vette górcső alá eszerint a jóléti juttatások terén a megyei jogú városok listáján magasan Salgótarján vezet, ezt követi Debrecen és Kaposvár.


A legkisebb adósággállománnyal a XIII. kerület, jóléti kiadásokban Salgótarján, vállalkozások számában az V. és az I. kerület, újépítésű lakásokban szintén a XIII. kerület vezeti az önkormányzatok versenyét. Előbbi csak pár példa a Progresszív Intézet által vizsgált szempontból, mellyel az önkormányzatok teljesítményét értékelte.


Az önkormányzati választások előtt időszerű, hogy különböző szempontok szerint értékeljük a helyi politikai erők négy éves tevékenységét, annak érdekében, hogy a választópolgárok mind tisztább képet kapjanak teljesítményükről. A Progresszív Intézet ezért a 23 budapesti kerület és a 23 megyei jogú város önkormányzatát vette górcső alá, három fő terület mentén: az önkormányzatok gazdálkodása, az intézményi-infrasturkturális fejlesztések köre és a humán területen való tevékenykedés.


Az összesen tizenkét indikátorra épülő kutatásból az derül ki, hogy minden szempontot egybevetve a fővárosi kerületek megelőzik a vidéki nagyvárosokat. Ennek oka elsősorban az, hogy eladósodottság mértékében a megyei jogú városok sokkal rosszabbul állnak, mint a fővárosi kerületek. A XIII. kerület a legtöbb mutató tekintetében veri a mezőnyt: eladósodottságot tekintve a legkedvezőbb helyzetben van, fejlődő közfoglalkoztatási programmal bír, és magas összegűek a jóléti kiadások, valamint sporttámogatásokra is nagy összeget költ. Hódmezővásárhely viszont az egy főre jutó eladósodottság miatt a lista legvégén szerepel.


A jóléti juttatások terén a megyei jogú városok listáját magasan Salgótarján (Fidesz-KDNP) vezeti, ezt követi Debrecen (Fidesz) és Kaposvár (Fidesz-KDNP). A sort egyébként szintén a Fidesz által vezetett önkormányzatok folytatják. a Fővárosban ezzel szemben a szocialista kerületek állnak jó: a sort ismét a XIII. kerület vezeti, azt a XI., majd a X. kerület követi.


Progresszív Intézet alapján.


Forrás: HÍR PORT24

2010-08-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite