2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonJól gondozott terhessége ellenére hunyt el az ikerterhes kismama

Jól gondozott terhessége ellenére hunyt el az ikerterhes kismama


kismamaHétfő reggelre meghalt a másik újszülött is, akinek édesanyja szombaton este lett rosszul tárnoki otthonában. A várandós nőhöz szombaton este riasztották a mentőket, de életét már nem tudták megmenteni. A gyermekeket még a helyszínen, császármetszéssel hozták a világra.


A kisfiúk a 33. héten születtek. Mindkét újszülöttet többször újraélesztették, még a helyszínen, a klinikára szállítás előtt 10 és 20 percre leállt a szívük. A gyermekek életéért az I. Számú Gyermekgyógyászati Klinika szakemberei folyamatosan küzdöttek, de fő életfunkcióikat nem tudták tartósan stabilizálni, az első gyermek néhány órával később, a második újszülött hétfőn hajnalban a klinikára szállítás után hunyt el.


A terhesség hasonló időszakában statisztikailag nincs számottevő halálozási kockázat, ez esetben az újszülöttek már a méhen belül oxigénhiányos állapotba kerültek az édesanya rosszulléte, keringési rendellenessége, majd halála miatt - mondta az I. Számú Gyermekgyógyászati Klinika szóvivője. Kovács Eszter hozzátette: az édesanyának enyhe terhességi cukorbetegsége volt, amelyet diétával egyensúlyban tartottak. Az édesanya állandó kórházi felügyelete a gyakorlat szerint ikerterhesség esetén sem szükséges, jól gondozott terhességről volt szó. Azt, hogy mi okozta az édesanya halálát, a patológiai vizsgálat állapítja majd meg - tudatta a szóvivő.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite