2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedJön a tévéadó?

Jön a tévéadó?


A három nagy hazai mobilszolgáltató közös javaslatot dolgozott ki a várhatóan július 1-jétől bevezetésre kerülő telefonadóval kapcsolatban. A javaslat lényege, hogy szélesítsék az adófizetői kört, véleményük szerint a műsorterjesztőknek is kellene adót fizetniük, írja a nol.hu.

tvnezes


A Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone közös javaslatban küldték meg a Nemzetgazdasági Minisztérium részére álláspontjukat a hétvégén az Országgyűlésnek benyújtott távközlési adóról szóló törvényjavaslatról. A szolgáltatók álláspontja nem változott abban a tekintetben, hogy az adó nem szolgálja Magyarország érdekeit és aránytalan terhet ró a távközlési szolgáltatásokra.

A versenysemlegesség elvének megfelelően a szolgáltatók a telefonadó esetében azonban indokoltnak tartanák, hogy a műsorterjesztők is vállaljanak részt a teherviselésben. A mobilcégek azt szeretnék, ha a kábeltévé- és műholdas szolgáltatást nyújtó szolgáltatók is fizetnének adót. Így szórtabban oszlana el az az adóösszeg, amit a kormány be kíván szedni a távközlési cégektől.

A szolgáltatók kalkulációja alapján percenként és üzenetenként 2 forint összegű adóteherrel a magánszemélyek előfizetését a Kormány által javasolt 700 forint helyett havonta legfeljebb 400, a vállalati előfizetők előfizetését 2500 forint helyett havonta legfeljebb 1400 forint adó terhelné. Javasolták azt is, hogy a külföldi roaming szolgáltatásra az új adó ne terjedjen ki.

 

Forrás: nol.hu/HÍR PORT24

 

2012-05-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite