2019. március 27., szerda - Emánuel
Keresés a tartalomban
ItthonJótékonysági akciót indít a Fidelitas

Jótékonysági akciót indít a Fidelitas


Jótékonysági akciót indít a Fidelitas, a karácsonyi ünnepeket megelőzően a nagycsaládosok számára gyűjtenek adományokat - jelentette be a szervezet országos elnöke és alelnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

fidelitas


Ágh Péter országos elnök a Jobb adni, mint kapni! elnevezésű akcióval kapcsolatban elmondta: a Fidelitasnál régi hagyomány, hogy az év végén gyűjtést rendeznek, 2011-ben és 2012-ben is 10 millió forint értékben gyűjtöttek adományokat.


Hozzátette, a jótékonykodás nem csak karácsony környékén jellemző a Fidelitasra, az idén tavasszal Csángóföldre, ősszel pedig Kárpátaljára vittek már milliós értékű ajándékcsomagot az ott élő magyar közösségeknek.


Vincze Ágnes, a Fidelitas országos alelnöke - azt indokolva, hogy az idén a Nagycsaládosok Országos Egyesületével együttműködve, a nagycsaládosok számára gyűjtenek - kiemelte, hogy hisznek a szeretet erejében, és abban, hogy a családok a társadalom tartópillérei.


Alapvető élelmiszereket, játékokat és meleg ruhákat várnak december 13-ig. A gyűjtőpontok listáját a www.fidelitas.hu oldalon lehet majd megnézni, Ágh Péter közlése szerint minden megyeszékhelyen lesznek ilyenek.


Mindemellett a Fidelitas elnöksége azt tervezi, hogy a főváros VIII. kerületében működő hajléktalanóvodába is adományokat juttat el.


Vincze Ágnes fontosnak nevezte, hogy a fiatalokat bevonják a jótékonysági akcióba, azt mondta, ha már fiatalon megtanulják, hogy jó segíteni és önkénteskedni, akkor ezt a szemléletet felnőtt korukra is tovább viszik.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-12-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite