2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeJótékonysági koncert a II. János Pál Pápa Katolikus Iskola javára

Jótékonysági koncert a II. János Pál Pápa Katolikus Iskola javára


Közel kétszázan voltak azon a jótékonysági koncerten, ami a II. János Pál Pápa Katolikus Általános Iskola javára szerveztek.

kisterenye_templom

Mint arról már beszámoltunk egyházi fenntartású alapfokú oktatási intézmény kezdi meg a működését Bátonyterenyén. A szeptemberben induló iskola épületének felújítása megkezdődött. A koncert is azt a célt szolgálta, hogy a szülők, és a hívek segíthessenek anyagiakkal is a munkálatokban. A kisterenyei Szent István templomban dr. Sánta János plébános köszöntötte a résztvevőket, hangsúlyozva a közösség és a hit szerepét a felnövekvő generáció életében. Kiemelte, hogy azok a gyermekek, akiket most kicsik, ők lesznek majd a jövő felnőttjei, ezért kell őket nagy szeretettel és gondoskodással egy már ezer éve bizonyított értékrend szerint nevelni. Nagy-Majdon József polgármester arról is beszélt, hogy az iskola megvalósítása nagyon sok nehézségbe ütközik, de sok a segítő kéz. „Példátlan az az összefogás, ami az iskola indulása körül látható. Szülők, gyermekek, támogatók örömmel várják, hogy induljon az iskola.

A Gondviselés is érzékelhetően segít, hiszen, ha valami akadály gördül elénk, az elhárul, megoldódnak a problémák. Ez az intézmény az életre fogja nevelni a gyermekeket. Azokra az értékekre, amelyekkel becsületes, a hazáját szerető, igaz ember válik belőle. Nagy szükség van erre jelenlegi felbolydult világunkban." A jótékonysági koncert műsorán a zeneirodalom kiváló alkotását adta elő Magyar Szilvia operaénekes, énekművész, zongorán Szabó Istvánné kísérte. Gordos Anna pedig Reményik Sándor és Túrmezei Erzsébet verseit szavalta.

Aki önkéntes munkával szeretné az iskola elindulását támogatni megteheti. Jelentkezni az iskola épületénél, Bátonyterenye, Zrínyi út 1 vagy Molnár Ferencnél a +3620/4203185-ös telefonszámon lehet. Mindenki, aki jelentkezik saját felelősségére vesz részt a munkában.


Pénzbeli adományokat a Nagybátonyi Római Katolikus Plébánia számlaszámára lehet utalni, a közlemény rovatban feltűntetve az iskola nevét. A számlaszám iránt érdeklődni lehet Zahar Béla igazgató plébánosnál a +3630 9636799 telefonszámon.

 

Nógrád24.hu

 

2011-06-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite