2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeJótékonysági koncert a bátonyterenyei Kecskés család megsegítésére

Jótékonysági koncert a bátonyterenyei Kecskés család megsegítésére


Idén március 21-én jótékonyság koncertet tartanak a bátonyterenyei Ady Endre Művelődési Központban, hogy az ott befolyt összegből támogassák a Kecskés családot, akiknek még múlt év februárjában robbant fel a lakásuk. Akkor többen segítettek rajtuk, véradással, pénzzel, műanyagflakonokon kupakjainak gyűjtésével, de mint azt megtudtuk az eddig befolyt összeg kevés az újrakezdéshez.

kecskes_csalad


Mint azt korábban megírtuk, a család háza 2014. február 28-án este, egy hatalmas robbanás nyomán dőlt romba. József, az édesapa igazi hősként mentette szeretteit, és miután kisfiukat és Évát biztonságban tudta, még visszament a lángok közé, hogy próbálja azokat megfékezni. A férfinek csaknem a teljes teste megégett, később bele is halt sérüléseibe. Az édesanya, és gyermekük Kristóf is megégett a robbanás következtében, de ők már jobban vannak. A kisfiú a tari nagyszülőknél gyógyulgat, míg az anyukát most is kórházban ápolják, számos bőrátültetési, és egyéb műtéten, kezelésen esett át.


-A barátok, a családtagok már-már zarándokhelyként járják minden nap a Szent István Kórház folyosóit - kezdte a Blikknek korábban Bogár Liza, Évi sógornője, aki közösségi oldalán rendszeresen beszámol Éviék, vagy, ahogy ők nevezik, „a hősök" állapotáról.


- Elképesztő, amit ez a lány kibír! Mindenki, a nővérek, az orvosok és mi is azon vagyunk, hogy segítségünk neki feldolgozni a szörnyűségeket és továbblépni - mondta a sógornő. Évikét egyébként kisfia, Kristóf is rendszeresen meglátogatja a nagymamával, és a nagypapával együtt. Az anyuka a legutóbbi ilyen látogatás után a következőket írta az egyik közösségi oldalra:  -Drága kincsem ma a mellkasomra borult és úgy szeretgetett! "Anya hiányzol"! A szívem szakad meg! Majdcsak a sors kegyes lesz, és meggyógyulok valamikor!


Az anyukának tehát még hosszabb időre van szüksége a teljes felépüléshez, azonban nem lesz könnyű talpra állniuk, hiszen házuk, amely két éve készült el, a robbanás miatt a földdel vált egyenlővé, szinte semmijük sem maradt. Bátonyterenyén viszont valami újra elkezdődött. A lakók ismét összefogtak, és jótékonysági koncertet szerveznek, hogy az ott befolyt összegből támogassák Évikét, és Kristófot.


-A helyi művelődési központban egy nagyon komoly zenei koncertet szerveztünk meg március 21-re, ahol zongoraművészek mellett színpadra lép majd többek között Mészáros János Elek a Csillag Születik nyertese is-mondta lapunknak Rácz György, az esemény szervezője, aki hozzátette azt is: lehet támogatni a családot hozzájárulási jeggyel, és belépővel is, a teljes összeget nekik adják majd át.


A szervező kiemelte: a mostani bátonyterenyei jótékonysági koncert után, hasonló rendezvényt tartanak augusztusban Budapesten is, ott Görög Zita, és Majka is fellép. Rácz György hangsúlyozta: mindezt azért teszik, hogy elég pénze legyen Évikééknek, és egy szép, új házban tudják majd újrakezdeni az életüket, Kristófkával.


A bátonyterenyei koncertre a jegyeket egyébként elővételben lehet megvásárolni :Rácz Györgyné Orosz Katalinnál (Maconka), vagy Vicsik Mónikánál (Nagybátony). Bővebb információt ezzel kapcsolatban a következő telefonszámon kaphatnak: 06-70/408-3997.

 

Remenár János/NÓGRÁD24

 

2015-02-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite