2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonJövő héten akár 18 fok is lehet

Jövő héten akár 18 fok is lehet


Az elkövetkező napokban derült, napos, száraz idő várható, a hét közepén a hőmérő higanyszála akár a 18 fokot is elérheti. Hétfőn már csak a Tiszántúlon kísérik élénk széllökések az északi, északkeleti szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 7, 10 fok között várható - jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat.

nap


Hazánkban hétfőn alapvetően derült, napos időre lehet számítani, csupán az éjszakai órákban képződhet a keleti országrészben helyenként több felhő. Csapadék nem várható. A nyugati, északnyugati szél eleinte északon néhol még megerősödik, hétfőn már csak a Tiszántúlon kísérik élénk széllökések az északi, északkeleti szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 7, 10 fok között lesz.


Európában a szárazföld északi és keleti, délkeleti részeinek időjárását ciklonok és a hozzájuk tartozó frontrendszerek alakítják. A frontrendszerek mentén erősen felhős vagy borult az ég. A Baltikum és Skandinávia térségében havazik, a Kelet-európai-síkságon szórványosan alakulnak ki hózáporok, az Égei-tenger medencéjében többfelé esik az eső. Ugyanakkor Európa nyugati és középső területein döntően anticiklonális hatások érvényesülnek.


Emiatt az utóbbi tájakon csendes, eseménytelen idő a jellemző, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Hozzávetőleg a 45. szélességi körtől délre a délutáni órákra 10, 18 fok közé melegszik fel a levegő. Ezzel szemben a kontinens északi, északkeleti vidékein a csúcshőmérséklet nagy területen fagypont alatt alakul. A fent említett magasnyomás peremén a Kárpát-medencétől keletre hidegfront vonul el, de ez számottevő változást nem okoz időjárásunkban, hétfőn is sok lesz a napsütés.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-03-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite