2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonJövő héten pénteken temetik Daróczi Dávidot

Jövő héten pénteken temetik Daróczi Dávidot


Daróczi Dávid03Az egész országot megrázta a hír, Daróczi Dávid, Liptai Claudia párja, nagypénteken öngyilkosságot követett el. A hírek szerint az ex-kormányszóvivő súlyos depresszióban szenvedett a halála előtti időkben. Bár az is felvetődött, hogy a színésznő és Daróczi szakítottak a közelmúltban, ezt később cáfolták az ismerősök, barátok. Most érkezett a hír, hogy jövő pénteken temetik Daróczi Dávidot. Az ex-kormányszóvivőtől délután kettőkor, a csepeli temetőben vesznek végső búcsút.

De nézzük, mi történt valójában Daróczi Dáviddal, mit tett közvetlenül a halála előtt és mi történt a tragédiát követő órákban.


2010. április 2.-át megelőző napok: Megszületett Daróczi Dávid unokatestvérének gyermeke, de a volt kormányszóvivő már az erre az alkalomra szervezett ünnepségen sem vett részt, csupán egy SMS-t küldött, ami utólag akár búcsúnak is felfogható: "Isten áldása kísérjen egy hosszú és boldog életen át, kis Léda. Az élet szép, ezt a legrosszabb pillanatokban se felejtsd el. Létezik igaz barátság, igaz szerelem, mennyország, itt a Földön is. Neked legyen részed mindegyikben."


Az ismerősök szerint Daróczi Dávidon a húsvét előtti napokban elhatalmasodott a depresszió. Ráadásul az sem tisztázott pontosan, hogy a férfi a halála előtt miért költözött rokona, Batiz András lakásába. Végül ott követte el az öngyilkosságot.


2010. április 2. csütörtök: Daróczi a Rádió C-ben szerepelt volna, de az interjút lemondta, mondván, hogy betegen fekszik otthon.


2010. április 3., péntek: Állítólag délelőtt az egyik közösségi portálon Liptai Claudia és Daróczi Dávid még szerelmesen évődtek egymással, ám este már Dávid e-mailt küldött barátainak, melyben azt írta: "véget vet az ügynek". Ezzel szemben a TV2-nél cáfolták, hogy Claudiáék szakítottak.


2010. április 3., péntek, 23 óra: Daróczi barátja a napközbeni telefonbeszélgetések miatt aggódik Dávidért, ezért meglátogatja Batiz András Andrássy úti lakásában, ám már elkésett. A volt kormányszóvivő felakasztotta magát, a mentősök hiába próbálták újraéleszteni. A helyszínen állítólag kedélyjavító gyógyszereket is találtak, ám azt nem lehet tudni, ebből vett-e be halála előtt Daróczi.

Daróczi


2010. április 4., szombat hajnal: A rendőrség helyszíni vizsgálatot végez és megállapítják, Daróczi Dávid esetében kizárható a gyilkosság, biztosan önkezével vetett véget az életének. Nadrágszíjjal, a gázvezetékhez kötve fojtotta meg magát.


2010. április 4., szombat este: Több százan gyűltek össze és gyújtottak gyertyát Daróczi emlékére a Parlament előtt. A megemlékezésen ott volt Batiz András és Liptai Claudia is, aki láthatóan összeomlott a tragédia miatt.

Claudia


2010. április 5., vasárnap: Megindult a spekuláció, sőt a gúnyolódás is Daróczi Dávid halálával kapcsolatban. Egyesek szerint az ex-kormányszóvivő nem lehetett öngyilkos, ám ezt a rendőrség cáfolja. Ugyanakkor a tragédia részleteit közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.

 

2010-04-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite