2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonJövőre megkezdhetik munkájukat a megyei kormányhivatalok

Jövőre megkezdhetik munkájukat a megyei kormányhivatalok

Várhatóan 2011. január 1-jétől megkezdhetik munkájukat a megyei kormányhivatalok, amelyek a helyi hatóságok összevonásából alakulnak majd meg.

Salgótarján

Az MTI információi szerint jelenleg már folyik a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban a kormányhivatalokról szóló jogszabály koncepciójának kidolgozása. Orbán Viktor még május közepén jelentette be: megyei kormányhivatalokat fog létrehozni az új kabinet. "Nem hagyjuk úgy a megyei szintű közigazgatást, ahogy az most van. Az lehetetlen, hogy 40 körüli hatóságnál kelljen az embernek az ügyeit intézni középszinten" - mondta a választások megnyerése után, még kormányfői eskütétele előtt a Fidesz elnöke.

A kormányhivatalok "gerincét" a szeptember 1-jétől ismét létrejövő közigazgatási hivatalok adják majd. Az MTI úgy tudja, jelenleg még mérlegelik, hogy ki álljon a megyei kormányhivatal intézményének élén, de valószínűleg politikus tölti majd be ezt a posztot, ő lesz az állam megyei vezetője.


Azt már Orbán Viktor is elmondta, hogy az adóhatóságot és a rendőrséget nem szervezik a megyei kormányhivatal alá. Az MTI értesülése szerint lesz még néhány kivétel: olyan szervek, amelyek valamilyen teljesen speciális feladatot látnak el. Azonban ahogyan arról az Index júniusban beszámolt, mintegy harminc, a kormány alá tartozó - jelenleg különböző minisztériumok fennhatósága alatt működő - szervezetet összevonnának egyetlen óriási, közvetlenül a közigazgatási minisztérium irányítása alatt működő szervezetbe.


Az MTI-nek is megerősítették, ezek közé tartoznak például a földhivatalok, a mezőgazdasági szakigazgatóságok, a közigazgatási hivatalok, valamint a tisztiorvosi szolgálatok is.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-07-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite