2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonJövő szerdán találkozik Fellegi Tamás az IMF-fel

Jövő szerdán találkozik Fellegi Tamás az IMF-fel


Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter január 11-én utazik Washingtonba, hogy informális egyeztetéseket folytasson a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) - írta hétfőn délelőtt az Index.hu. a miniszter sajtóosztályának tájékoztatása alapján.

Fellegi Tamás01


A miniszter sajtóirodájának év végi közlése szerint Fellegi találkozik az IMF Magyarországért felelős szakembereivel, Christine Lagarde-dal, az IMF vezérigazgatójával és az igazgatóság más tagjaival is. Akkor azt is hangsúlyozták, hogy az IMF és az Európai Bizottság (EB) által biztosítandó pénzügyi konstrukció formájáról, nagyságrendjéről és feltételeiről a hivatalos tárgyalási folyamat eredményeként születhet megegyezés. Emlékeztettek arra is: a kormány megkapta az Európai Központi Bank hivatalos állásfoglalását a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvénytervezetről, az abban foglalt javaslatokat áttekintette, és ennek megfelelően több ponton is módosította a törvényjavaslatot.


Az IMF és az EU delegációjával december közepén szakadtak meg az előkészítő megbeszélések. Akkor Olli Rehn uniós pénzügyi biztos szóvivője, Amadeu Altafaj Tardio az MTI-vel azt közölte, hogy a tárgyalás megszakítása összefüggésben van a magyar jegybankot érintő törvénymódosítási javaslattal. Fellegi Tamás ezt követően azt hangsúlyozta, hogy: informális megbeszélés zajlott a magyar delegáció, az IMF és az EU küldöttsége között, így a hivatalos tárgyalási folyamat megszakításáról nem lehet szó. Megerősítette, hogy a magyar delegáció továbbra is kész az előfeltételek nélküli tárgyalásra.

 

Forrás: MTI/Index.hu/HÍR PORT24

2012-01-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite