2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Nógrád Megye„Józan Húsvét” kampány Nógrádban

„Józan Húsvét" kampány Nógrádban


A húsvéti ünnepek ideje alatt Nógrád megye útjain is fokozott ellenőrzésekre kell számítaniuk a közlekedésben résztvevőknek.

tojásfestés

Ezen időszakban közútjainkon a forgalom növekedésével kell számolni és jellemző az átlagosnál több alkoholfogyasztás is. A rendőrség kiemelten kezeli az ittas állapotban közlekedő, az agresszív, szabályszegő gépjárművezetők és kerékpárosok ellenőrzését, kivonását a közlekedésből. Fontos feladat a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedők biztonságérzetének növelése és a zavartalan közlekedés biztosítása.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a kampányidőszak első felében, 2013. március 25. és 29. között közös ellenőrzéseket hajt végre a Nemzeti Közlekedési Hatósággal és a Polgárőrséggel. Ennek elsődleges célja a gépjárművezetők, a motorosok és a kerékpárosok fokozott ellenőrzése, beleértve a járművek műszaki állapotának ellenőrzését is. A hatóság kiemelt figyelmet fordít a kerékpárosok kötelező és ajánlott felszereléseinek meglétére és állapotára.

A kampány második felében, 2013. március 30. és 2013. április 01. között kiemelten kezeli a rendőrség az ittas vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők, kerékpárosok kiszűrését, az agresszív, szabályszegő gépjárművezetők intézkedés alá vonását és a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, gyermekülés, bukósisak, láthatósági ruházat) használatát.

Az ünnep időszakában a fő közlekedési útvonalakon, a nagyobb áruházak és üdülőhelyek közelében lévő utakon a hatóság kiemelt figyelmet fordít a zavartalan közlekedés biztosítására és a forgalmi torlódások megelőzésére.

Ne feledjék, a közlekedési szabályokat gyalogosnak és járművezetőnek egyaránt be kell tartania!


Biztonságos, balesetmenetes közlekedést és kellemes húsvéti ünnepeket kíván a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság!

 

Forrás:Police.hu/HÍR PORT24

 

 

2013-03-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite