2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonJobbik: Orbán Viktor meghátrált az EU elől

Jobbik: Orbán Viktor meghátrált az EU elől


A Jobbik meghátrálásnak értékeli Orbán Viktor miniszterelnök keddi az Európai Unió vezetőivel folytatott brüsszeli tárgyalásainak eredményeit - jelentette ki szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Balczó Zoltán, az ellenzéki párt alelnöke.

Balczó Zoltán


A jobbikos politikus szerint a kormányfő egy három menetből álló politikai ütközet közepén tart. Az első menet az Európai Parlament múlt heti vitanapja volt, ahol Balczó Zoltán szerint a miniszterelnök "megfelelő felkészültséggel megvédte a kormányt és Magyarországot", majd ezt követte a második menet: Orbán Viktor és az EU vezetőinek keddi megbeszélései. A Jobbik alelnöke megerősítette: pártja számára az adatvédelmi biztos és a bírák nyugdíjazásának kérdései másodlagosak, elsősorban azt tartják fontosnak, hogy a jegybank-törvény megmaradjon az elfogadott formájában.


Balczó Zoltán szerint azonban ebben a kérdésben Orbán Viktor kedden meghátrált, hiszen feladta korábbi álláspontját a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) összevonásával kapcsolatban, illetve arról is, hogy a kormány képviselője részt vehessen a monetáris tanács ülésein. A Jobbik alelnöke "provokatívnak és megdöbbentőnek" tartja, hogy egyáltalán felmerülhetett a tárgyalások során, hogy az MNB elnöke ne a magyar alkotmányra tegyen esküt.

Balczó Zoltán szerint a politikai ütközet harmadik menete a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatott tárgyalási folyamat lesz. Ezzel kapcsolatban leszögezte: a Jobbik számára bármilyen megegyezés csak akkor elfogadható, ha az együtt jár Magyarország államadósságának újratárgyalásával és részleges elengedésével. Minden más esetben csak újabb adóssággal finanszírozná a kormány az országot és ezzel tovább mélyítené az adósságspirált. "Most válik el, hogy a sokat hangoztatott gazdasági szabadságharc megmarad-e a szavak szintjén, vagy a tettek mezejére lép a kormány" - fogalmazott Balczó Zoltán.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite