2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeJunior Ökölvívó Bajnokság Salgótarjánban

Junior Ökölvívó Bajnokság Salgótarjánban


Évtizedek óta nem volt Salgótarjánban olyan rangos ökölvívó verseny, mint az október 14-18. között megrendezett Országos Junior Ökölvívó Bajnokság. Az 1994-95 született ökölvívó-reménységek megmérettetésének a Városi Sportcsarnok adott otthont. A versenyen több salgótarjáni siker is született. Egyesületünk kimagaslóan teljesített és ezzel mostantól a junior korosztály legeredményesebb klubjaként tartják számon.

Junior Ökölvívó Bajnokság

A bajnokságon 60 egyesület 174 versenyzője mérette meg magát. A mérkőzések csütörtökön, pénteken és szombaton zajlottak, a legjobbak a vasárnapi döntőn küzdöttek meg egymással. A négy napos versenyt Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester nyitotta meg. A városvezető köszöntötte a bokszolókat, edzőiket és szurkolóikat, majd örömét fejezte ki afelől, hogy ilyen rangos sporteseménynek ad helyet Salgótarján.

Helyi egyesületünk, a Salgótarjáni Boksz Sport Egyesület kifejezetten jól szerepelt az országos versenyen. A salgótarjáni gárda a 13 súlycsoportból hármat is megnyert. Sportolóink a 46, 48 és 63 kg-os súlycsoportban győzedelmeskedtek. Elsőként a 46 kg-os csoportban Botos Dávid harcolta ki az aranyérmet, aki végig kiegyensúlyozott fölénnyel játszott és végül kétség nem fért a győzelméhez.

Őt a 48 kg-osok küzdelmében Szőrös Márk követte. A tavaly magyar és diákolimpiai bajnoki címet elnyerő bokszoló technikás játékot, akció dús küzdelmet bemutatva egyhangú pontozással nyerte súlycsoportját és ezzel megvédte bajnoki címét.

A döntők közül számunkra a legszorosabb küzdelmet Bangó Edvárd meccse hozta, aki a 63 kg-os súlycsoport döntő mérkőzésében lépett a szorítóba. Az „Ördög" becenévre hallgató nógrádmegyeri fiú a nap legkeményebb küzdelmét vívta meg. Parádés bokszot bemutatva nyerte meg a mérkőzést és a legjobbnak járó díjat.

Ezzel a teljesítménnyel az alakulat két év alatt a junior korosztályban az ország legeredményesebb klubja lett.

 

Forrás: Nógrád24.hu

 

2010-10-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite