2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeJunior Prima-díjasokat köszöntöttek Salgótarjánban

Junior Prima-díjasokat köszöntöttek Salgótarjánban


Idén is átadták az országos junior Prima-díjakat. Zeneművészeti kategóriában tíz tehetség kapta meg az elismerést, az azzal járó kétmillió forint jutalommal. A díjazottak között két salgótarjáni fiatal művészt is a legjobbak közé választottak. Őket a városi közgyűlés 2015. november 27-i ülésén köszöntött az önkormányzat, és ajándékkal kedveskedett számukra.

juniorprimast

A salgótarjáni Pálfalvi Tamás trombitaművész Szabó István tanítványaként kezdte. 2009-től a Bard College ösztöndíjasa az Egyesült Államokban, alapdiplomáját 2013-ban szerezte a Zeneakadémián, ahol jelenleg Boldoczki Gábor mesterszakos hallgatója. Tavaly a Fanny Mendelssohn- és a Yamaha-ösztöndíj nyertese, idén jelent meg Agitato című szólólemeze a Berlin Classics kiadónál a Liszt Ferenc Kamarazenekar közreműködésével.

A szintén salgótarjáni Kiss Péter zongoraművész első tanára Somogyi Zoltánné volt, akinél kilencévesen kezdett zongorázni. Ő 2010-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Némethy Attila és Szokolay Balázs tanítványaként, emellett Frankfurtban is tanult. 2011 és 2014 között a Zeneakadémia doktorandusz hallgatója volt. Több hazai és nemzetközi verseny díjazottjaként számos fellépése volt Európa tizenkét országában, valamint az Egyesült Államokban és Indiában is. 2011-ben Artisjus-díjjal jutalmazták, kétszer részesült Fischer Annie-ösztöndíjban.

A most nyolcadik alkalommal átadott elismerések korábbi díjazottjai között volt Kubinyi Júlia salgótarjáni népdalénekes is.

 

Forrás: Salgotarjan.hu/NOGRAD242015-12-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite