2020. július 2., csütörtök - Ottó
Keresés a tartalomban
ItthonJúniusban értékel, júliusban új vezetőket választ az MSZP

Júniusban értékel, júliusban új vezetőket választ az MSZP


Az MSZP két kongresszust tart: júniusban értékel, júliusban pedig új vezetőket választ - hangzott el Lendvai Ildikó és Simon Gábor sajtótájékoztatóján a szombati választmányi ülés után.


Simon Gábor választmányi elnök közölte: több egymást követő szavazás eredményként a választmányi tagok négyötöde voksolt arra, hogy a teljes tisztújítás a lehető leggyorsabban történjen meg, így a július 10-ei hétvégére összehívták a rendkívüli tisztújító kongresszust.


Lendvai Ildikó pártelnök elmondta: megtartják a június 6-ára tervezett kongresszust is, amelyen az értékelés lesz a fő feladat, de elkezdik az ellenzéki stratégia kidolgozását is. Az MTI kérdésére hozzátette: ha az MSZP úgy dönt, hogy lesz államfőjelöltje, akkor őt is a júniusi kongresszuson választják meg.


Simon Gábor bejelentette, hogy az MSZP elnöksége szombaton megerősítette a lemondási szándékát. Az elnökség és a pártelnök a júliusi kongresszusig marad a helyén, de addig már csak az ilyen esetekre az alapszabályban rögzített feladataikat végzik el.
Lendvai Ildikó a választmány előtt beszámolt a pártkonzultáció eredményéről is. Mint mondta, 120 pártszervezet írásos véleménye érkezett be, és döntő többségük azt választotta, hogy az önkormányzati választások előtt legyen a teljes tisztújítás.
Úgy fogalmazott: a választmányi döntéssel a baloldal jövőjéről folyó, a választások második fordulójának napján megkezdett vita első felvonását zárták csak le. A második felvonás a júniusi, a harmadik a júliusi kongresszus lesz.


Szavai szerint ez nem egy olyan dráma, amely a harmadik felvonás után rögtön happy enddel végződik. Ezzel ugyanis nem fejeződik be a baloldal megújítása, megtisztítása és megerősítése. A távozó pártelnök jelezte: "kinyitják a vitát" a szimpatizánsok, a civil és a szakmai szervezet felé, és időről időre beszámolnak majd a visszajelzésekről.
Simon Gábor a sajtótájékoztatón elmondta azt is, hogy a választmány ülésén meghallgatták Mesterházy Attila beszámolóját az Országgyűlés alakuló üléséről, az MSZP előtt álló feladatokról, megemlékeztek a nemrég elhunyt Toller Lászlóról, és megköszönték Bajnai Gordon miniszterelnök egyéves munkáját.


Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-05-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite