2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
ItthonJutalompihenő a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület járőreinek

"Jutalompihenő" a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület járőreinek


hajduhadhaza01Mivel Rubi Gergely jobbikos politikus szerint komoly rendőri erők indultak el a fővárosból és a környékről Hajdúhadházra, jutalompihenőt kaptak a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület épp a városban járőröző tagjai.


Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő szerdán éjjel azt mondta Hajdúhadházon az MTI tudósítójának, hogy 12 órás "jutalompihenőt kaptak" a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületnek a városban járőröző tagjai. A politikus magyarázatként hozzáfűzte: információja szerint komoly rendőri erők indultak el a fővárosból és a környékről Hajdúhadházra, ezért éjszakára "okafogyottá válik", hogy az utcán legyenek. A megyei rendőrségi szóvivő nem kívánt nyilatkozni az ügyben.
A jobbikos országgyűlési képviselő közölte: "Ez volt a célunk, hogy sok rendőr legyen, s biztosítsa a közbiztonságot, ami most teljesül, ezért pihenhetünk egy kicsit".


Mégis járőröznek


Az MTI tudósítója azt követően is találkozott az egyesület járőröző csoportjaival, hogy Pintér Sándor belügyminiszter egy budapesti konferencián szerda este bejelentette: befejezte a járőrözést az egyesület Hajdúhadházon. A tárcavezető úgy fogalmazott: nem lesz Magyarországon "mondvacsinált törvényesség mögé bújva" járőrözés. Hozzátette, "jogértelmezési kérdésekben egyetértésre jutottunk a Legfőbb Ügyészséggel".


Rubi Gergely kedden közölte: a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület két héten át, összesen kétszáz taggal járőrözik Hajdúhadházon demonstratív jelleggel, a közbiztonság javításáért. A járőrözést Hajdúhadház mellett kiterjesztették a két szomszédos településre, Téglásra és Bocskaikertre is.


Bejelentés jogi háttér nélkül


Hajdúhadházon a készenléti rendőrök helyi parancsnoka arra a kérdésre, hogy a rendőri erők miként kívánnak érvényt szerezni a belügyminiszteri közlésnek, a hajdúhadházi rendőrkapitányhoz irányította az újságírókat, aki szerint viszont a megyei rendőrségi szóvivő az illetékes az ügyben. Utóbbi nem kívánt nyilatkozni.


Rubi Gergely az MTI-nek elmondta: hatóránként a "szolgálati vezénylést" jelzi a városi rendőrkapitánynak, vagyis "együttműködnek" a rendőrséggel, így pontosan tudják, hogy adott időszakban a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület hány tagja teljesít járőrszolgálatot. A jobbikos politikus szerint a belügyminiszter bejelentésének "nincs jogi háttere", így "természetesen folytatták" a járőrözést szerda este, erről tájékoztatták is a helyi rendőrséget - tette hozzá, megjegyezve: "felháborítónak tartja", hogy Pintér Sándor "el akarja zavarni" az egyesület tagjait Hajdúhadházról, holott közülük negyvenen helyi lakosok.


Tizenkétórás jutalompihenő


Rubi Gergely este az újságírók jelenlétében jelezte a városi rendőrkapitányságon, hogy fél tizenegytől másnap délelőtt fél tizenegyig nem járőröznek, "jutalompihenőt" kapnak a polgárőrök, akik - mint mondta - két helyi bázisukon pihennek.
Csütörtök délelőtt folytatják a járőrözést, s meglátogatja az egyesület tagjait Vona Gábor, a Jobbik elnöke is - tette hozzá.


A cigányvajda szerint nem retteg Hajdúhadház


Miközben Rubi Gergely a helyi rendőrkapitányság épülete előtt az MTI-nek nyilatkozott, megérkezett Lakatos László hajdúhadházi cigányvajda is, aki kijelentette: örül az egyesület jelenlétének, azóta nyugodtabban alszanak a településen. Azt mondta, semmilyen atrocitás nem történt, nem retteg Hajdúhadház, kevesebb lenne bűncselekmény, ha folyamatos lenne a járőrözés.


Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára múlt pénteken Budapesten arról beszélt: a magyar kormány nem fogja tűrni, hogy kivegyék az állam kezéből az erőszak monopóliumát.


Forrás: MTI/HÍR PORT24


A témához kapcsolódó cikkeink:


Pintér véget vetett a hajdúhadházi járőrözésnek>>>


Feketeruhások és kiabáló romák Hajdúhadházon>>>


Megjelent a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület Hajdúhadházon>>>


A hajdúhadházi romák éhségsztrájkba kezdenek, ha a Szebb Jövőért tovább járőrözik>>>

 

2011-04-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite