2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKábeltelevízió dolgozójának adta ki magát

Kábeltelevízió dolgozójának adta ki magát


trükkös lopásEgy 88 éves férfi tett bejelentést  a Salgótarjáni Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy egy általa ismeretlen személy megjelent a lakásán és magát az egyik kábeltelevízó szolgáltató cég dolgozójának kiadva eltulajdonította összes megtakarított pénzét.


Az ismeretlen személy azt állította, hogy a szolgáltatás árából visszajár egy összeg, de váltsa fel a nála lévő bankjegyet. Az idős férfi ekkor összegyűjtött pénzét elővette, melyet ezt követően a szobában egy fotelbe helyezett el. A sértett figyelmét az elkövető beszédével elterelte, és a pénzt eltulajdonította.


Az ismeretlen elkövető 180 cm magas, fehér bőrű, szőkésbarna, oldalra fésült hajú volt. Sötét színű, barnás árnyalatú nadrágot, valamint sötét árnyalatú pulóvert viselt.


A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nagy erőkkel keresi a bűncselekmény elkövetőjét. Felhívja elsősorban az idősebb korú lakosság figyelmét, hogy legyenek kellően elővigyázatosak és óvatosak az idegenekkel szemben.


Azok a bűnözők, akik ezeket az úgynevezett trükkös lopásokat elkövetik, azért tudják eltulajdonítani az értékeket, mert áldozataik jóhiszeműek, és beengedik őket házukba, lakásukba. A bűnözők gyakran egy egyszerű kéréssel, ürüggyel, máskor tisztviselőnek, ügynöknek, akár rendőrnek kiadva magukat jutnak be az otthonokba.


Ne engedjék be az idegeneket, kérjék el tőlük a tevékenységüket igazoló okmányt, és nagyon fontos, hogy pénzüket ne a lakásban, ne egy helyen összegyűjtve, hanem - amennyiben lehetséges - pénzintézetben tartsák!


Forrás: Police.hu/Nógrád24.hu

2011-03-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite