2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKábítószer-kereskedelem miatt hét ügyben nyomoz a Nógrád megyei rendőrség

Kábítószer-kereskedelem miatt hét ügyben nyomoz a Nógrád megyei rendőrség


Az utóbbi két hónapban hét esetben indított büntetőeljárást kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, az ügyekben 14 ember érintett - a részleteket a bűnügyi igazgatóság felderítő osztályának vezetője ismertette csütörtökön Salgótarjánban.

drogfogasegy

A kép illusztráció!


Kalmár Zsolt a sajtótájékoztatón elmondta: összesen 120 gramm marihuánát, 12,5 kilogramm, biofűnek nevezett növényi törmeléket, 3,5 kilogrammnyi por alakú anyagot és 1023 tablettát foglaltak le. Ezek egy része vegyész szakértői vélemények szerint már bizonyítottan kábítószernek minősül - tette hozzá. Az osztályvezető úgy fogalmazott: jelentős csapást sikerült mérni a Nógrád megyei kábítószer-kereskedőkre, figyelembe véve, hogy egy átlagos fogyasztó "buliadagja" fél és két gramm között van.


Kalmár Zsolt kitért arra: összehangolt elemző-bűnüldöző tevékenység eredményéről van szó, és nem arról, hogy Nógrád más megyéknél fertőzöttebb lenne. Mint elmondta, tavaly december 13-án egy 21 éves budapesti és egy 20 éves kistarcsai férfit állítottak elő Bátonyterenyén, másnap négy, 18 és 25 év közötti férfit Salgótarjánban. Az idén február 10-én egy 30 éves rétsági és egy 23 éves váci férfit vettek őrizetbe, 16-án pedig házkutatás után egy 34 éves és egy 22 éves isaszegi férfi ellen indítottak eljárást.


Egy bátonyterenyei vendéglátóhelyen egy férfit állítottak elő 18-án, a rendezvényen különböző drogokat foglaltak le. A rendőrség kezdeményezi a hely ideiglenes bezárását, illetve működési engedélyének visszavonását. Egy salgótarjáni garázs ellenőrzésekor egy 25 éves férfit vettek őrizetbe 20-án. Az osztályvezető a legnagyobb fogásnak egy szintén bátonyterenyei esetet nevezett, ebben az ügyben már előzetes letartóztatásban van egy 28 éves helybéli és egy 37 éves nagykürtösi férfi. Náluk annyi biofüvet foglaltak le, amennyi szakértői vélemény szerint 12 ezer adagra elegendő.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-02-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite