2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
ItthonKábítószer-razzia egy Andrássy úti üzletben

Kábítószer-razzia egy Andrássy úti üzletben


Kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt házkutatást tartottak a rendőrök Budapesten, egy Andrássy úti üzletben - erősítette meg az MTI információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője péntek délután. A jegyző azonnali hatállyal bezáratta a boltot. A rendőrség két embert hallgatott ki gyanúsítottként.

Drogfogás


Horváth Katalin Fanni közlése szerint a VI. kerületi kapitányság kábítószerrel való visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, ezzel párhuzamosan azt is vizsgálják, hogy az üzletben korábban árusítottak-e 18 év alattiaknak kábítószernek nem minősülő, bódító hatású termékeket. A szóvivő szólt arról is, hogy a napközben tartott házkutatás már befejeződött, és a kábítószerrel való visszaélés miatt indítottak nyomozást. Két ember - az eladó és a biztonsági őr - gyanúsitotti kihallgatása folyamatban van - tette hozzá.


Horváth Katalin Fanni azt is elmondta: a rendőrség a kerület jegyzőjénél kezdeményezte az üzlet hatósági bezáratását a büntetőeljárás végéig. Mogyorósi Sándor, a VI. kerületi önkormányzat jegyzője az MTI megkeresésére azt közölte, az intézkedés - tekintet nélkül a fellebbezésre - azonnali hatályú. Jelezte azt is, hogy a boltot az eljárás befejezéséig tudja bezáratni. Mogyorósi Sándor szerdán még azt nyilatkozta a Híradónak, hogy "az üzletet folyamatosan, vissza-visszatérően, újra meg újra" ellenőrzik, de tehetetlenek, mert a boltban árusított por hivatalosan nem szerepel a kábítószerek listáján.


A jegyző most a rendőrség javaslatára tudta bezáratni az üzletet. A Magyar Televízió Híradója szerdán mutatta be az MTI Hírcentrum birtokába került, az Andrássy úti üzletben titokban készített, rejtett kamerás felvételeket. Ezeken az látszott, hogy a boltban emléktárgyként kábító hatású szert árultak. A bolt egyik vásárlója a felvételen azt mondta, a "szer durvább, mint a marihuána".


Csütörtökön rendőrök jelentek meg az Andrássy úti boltnál, és több fiatalt igazoltattak a környékén. Közben a rendőrség lefoglalta az MTI Hírcentrum birtokában lévő rejtett kamerás felvételeket, mert azokat várhatóan "bizonyítási eszközként" használják majd az ügyben.


A Magyar Televízió Híradójának stábja az üzlet bezárásakor is a helyszínen forgatott, ahol a riportert megfenyegették, amiért nyilvánosságra hozta az ügyet.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-10-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite