2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
NagyvilágKadhafi Líbiában akar maradni

Kadhafi Líbiában akar maradni


Moammer KadhafiAz al-Kaidát teszi felelőssé a zavargásokért és a gyilkosságokért a líbiai vezető, aki interjúban ítélte el az ENSZ BT ellene irányuló határozatát - szerinte az "ellentmond a józanésznek".


Moammer Kadhafi líbiai vezető egy szerb televíziónak kijelentette, hogy Líbiában marad, s a külföldet, illetve az al-Kaidát vádolta a 41 éves uralmát fenyegető lázadásért. A Pink televízió Kadhafi tripoli irodájában készített interjút.


"Jelenleg nincsenek incidensek, és Líbia teljesen békés. Nincs semmi szokatlan, nincsenek zavargások" - ecsetelte Kadhafi a vasárnap este sugárzott interjúban, amelyből idéztek a nyugati hírügynökségek és a szerbiai sajtóorgánumok is.
A líbiai vezető ismét azt állította, hogy az al-Kaida áll a "terrorista bandák" mögött, amelyek felelőssé tehetők az emberéletek kioltásáért. Mint mondta: ezek a bandák váratlanul betörtek a katonaság laktanyáiba és rendőrőrsökre, eltulajdonították a fegyvereket, majd hatalmukba kerítették a dzsámikat, és megfélemlítették a lakosságot, kiváltképpen Bengázi város lakóit. Korlátozták ott a nők szabad mozgását, s "megöltek mindenkit, aki mozgott".


Kadhafi szerint a terrorista bandák kezére került városok lakói otthonaikból a hatóságok segítségét kérik. "Arra várnak, hogy megszabadítsuk őket a fegyveres bandáktól" - mondta Kadhafi.


A líbiai vezető elítélte az ENSZ Biztonsági Tanácsát az ellene hozott szankciók miatt. Kadhafi szerint a BT médiajelentések alapján hozta meg határozatát, ami elfogathatatlan, és "ellentmond a józanésznek". Szerinte a BT-nek bizottságot kellett volna küldenie Líbiába az igazság tisztásására, s csak a jelentés elkészülte után kellett volna meghoznia határozatát.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-02-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite