2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
SportKajak-kenu vb: hat arannyal zártak a magyarok

Kajak-kenu vb: hat arannyal zártak a magyarok


Kovács KatalinA női csapat révén egy ezüstérmet nyertek a magyarok a poznani kajak-kenu világbajnokság vasárnapi zárószámában, a 4x200 m-es váltóban.


A küldöttség így összesen 6 arany-, 5 ezüst- és 1 bronzérmet szerzett a lengyelországi viadalon. A Janics Natasa, Hegyi Zomilla, Vad Ninetta, Paksy Tímea összeállítású női kajakos kvartett előfutamából másodikként jutott a hetes döntőbe, ahol az első 200-on még vezetett, végül azonban nem bírt a németekkel, így másodikként zárta a versenyt. A magyar küldöttség a zárónap sikereinek köszönhetően az éremtáblázat élen végzett, megelőzve Németország és Fehéroroszország csapatát. Az olimpiai számokban 3 arany, 3 ezüst és 1 bronzérem a magyar mérleg.


A férfi kajakosoknál (Boros Gergely, Molnár Péter, Dudás Miklós, Gyertyános Gergely) és kenusoknál (Kovács Gergely, Bozsik Attila, Horváth Gábor, Nagy Péter) egyformán a negyedik helyen végeztek a magyarok a fináléban.

Mától Kovács Katalin (képünkön) számít minden idők legeredményesebb kajakversenyzőjének, miután a női négyes tagjaként megnyerte pályafutása 28. világbajnoki aranyérmét.- írja a soprtág honlapja.


Storcz Botond értékelése: „Összességében elégedett vagyok. 10 érmet vártam, azon belül 5 aranyat, ehhez képest nyertünk 12 érmet és 6 aranyat. Az olimpiai számokban szereztünk összesen 7 érmet, 3 aranyat, 3 ezüstöt és 1 bronzot, szerintem egy ilyen eredménnyel 2 év múlva elégedett lenne az ország. Ha a férfi kajak szakág hozta volna magát, úgy, mint a női kajak és a kenu, akkor hátra is dőlhetnénk. Nekik azonban ezen a versenyen minden kifelé pattant a kapufáról, vagyis minden rossz megtörtént velük, ami megtörténhetett. Egyedül a Kammerer-Vereckei páros ezüstjének örülök, a többek egyértelműen alulteljesítettek. A női kajak szakágat egyértelműen dicséret illeti, náluk továbbra is minden rendben van. Janics Natasa lett a világbajnokság legeredményesebb versenyzője, róla ez mindent elmond, de a többiekre sem lehet egyetlen rossz szavam sem. Vajda Attila nagyon nagyot küzdött ebben a szezonban, majdnem aranyérmes lett C-1 1000 méteren és a Tóth-Mike páros bronzérme is több mint bíztató. Nagyon tetszett Kovács Gergely teljesítménye is C-1 200 méteren, vagyis az új olimpiai távon, neki tovább kell járnia ezt az utat Londonig, komoly lehetőséget látok benne." -olvasható a kajakkenusport.hu-n


A magyar csapat éremszerzői:


Janics Natasa 3 arany 2 ezüst
Kovács Katalin 2 arany 1 ezüst
Csipes Tamara 2 arany
Szabó Gabriella 2 arany
Kozák Danuta 1 arany
Benedek Dalma 1 arany
Folláth Vivien 1 arany
Vajda Attila 1 ezüst
Kammarer Zoltán 1 ezüst
Vereckei Ákos 1 ezüst
Hegyi Zomilla 1 ezüst
Paksy Tímea 1 ezüst
Vad Ninetta 1 ezüst
Mike Róbert 1 bronz
Tóth Márton 1 bronz


Forrás: kajakkenusport.hu /MTI/HÍR PORT24

2010-08-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite