2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKamerák a biztonságos városért

Kamerák a biztonságos városért


térfigyelő kameraPásztó Város Önkormányzata „Pásztó Kistérségi Központ Rehabilitációja" címmel pályázatot nyújtott be több témában, mely pályázatot 2010. április 12-én 908.323.000,- millió forintos támogatásban részesített a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.


Ennek a pályázatnak több millió forintos részét képezi egy térfigyelő kamera rendszer kiépítése. A megfigyelő rendszert bűnmegelőzési- és vagyonmegóvási célból telepítik, mely az állampolgárok, az önkormányzat és a rendőrség érdekeit egyaránt szolgálja.


A rendszer telepítésének várható eredménye, hogy a bűnözés csökken, a középületek és azok környezete folyamatosan ellenőrzött, a kamerákkal lefedett területeken az értékmegóvás maradandó lesz.


Az önkormányzat több térfigyelő kamerát finanszíroz a pályázati pénzből. A városi vezetés hozzáállása példaértékű, hiszen nagy anyagi áldozatot vállalnak a közbiztonságért. A kezdeményezés követendő, célszerű lenne, ha a megye más városaiban is hasonló kezdeményezésekre kerülne sor, mert a térfigyelő kamera rendszer a bűnmegelőző tevékenység egyik leghatékonyabb eszköze. A térfigyelő kamerák tulajdonképpen ugyanannyi rendőrt jelentenek majd napi 24 órában Pásztó központjában. Az önkormányzat kikérte a rendőrség szakmai álláspontját a kamerák elhelyezéséhez, mert figyelembe vették, hogy hol történt eddig a legtöbb közterületi bűncselekmény. A Pásztói Rendőrkapitányság és a Pásztói Önkormányzat együttműködése ezidáig is kiváló volt és a kamera rendszer tekintetében is zökkenőmentes a kapcsolattartás.


A Pásztói Rendőrkapitányság az épületében biztosítja a központi figyelő helyet és az ezzel járó közüzemi díjakat is fizeti. Ebben a helyiségben a tervek szerint szolgálaton kívüli rendőrök fogják végezni a kamerák figyelését.


A kivitelezési munkák a tervezettek alapján 2010. augusztusában kezdődnek és decemberben zárulnak. Az üzembe helyezés végső céldátuma 2011. július 1.

 

Forrás: HÍR PORT24

2010-07-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite