2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonKamion és vonat ütközött, benzol szivárog a tartályból

Kamion és vonat ütközött Dunaújvárosban, benzol szivárog a tartályból


Benzol szivárog abból a kamionból, amely kátrányt szállító vonattal ütközött egy dunaújvárosi ipari létesítmény területén hétfő reggel - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

vonategy

képünk illusztráció

Szabó-Bisztricz Anett tájékoztatása szerint az ütközéskor a kamion tartánya lekapcsolódott a nyerges vontatóról és felborult. A kifolyt benzolt a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók és az ipari üzem létesítményi tűzoltói habanyaggal lefedték, emellett speciális felitató anyagot és a szivárgó benzol felfogására tálcákat helyeztek ki. A műszaki mentést az iparbiztonsági szakterület bevonásával a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A megrongálódott tartányból egy mentesítő kamionba robbanásmentes szivattyúval fejtik át a veszélyes anyagot.

A területet a katasztrófavédelem 600 méteres távolságban lezárta, innen húsz dolgozót kísértek az üzem távolabbi részére. A benzol szivárgása miatt a lakosság nincs veszélyben. Sérülés nem történt.

A szóvivő kiemelte, hogy a benzol különösen tűzveszélyes, mérgező, rákkeltő, a bőrön át is felszívódó veszélyes anyag, ezért fokozott körültekintésre van szükség. A műszaki mentés teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben, a szivárgó anyag közelében úgynevezett A típusú gáztömör védőruhában történik. A katasztrófavédelmi mobil labor a szélirányt és szélerősséget, valamint a levegőbe jutott veszélyes anyag koncentrációját méri.

A műszaki mentést követően a katasztrófavédelem iparbiztonsági szakterülete ellenőrizni fogja a veszélyes anyag közúti és vasúti szállítására vonatkozót szabályok betartását.

Az ISD Dunaferr Zrt. PR-főmunkatársa hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében megerősítette a cég területén történt baleset tényét. Szilágyi Irén közlése szerint reggel 8 óra után néhány perccel történ a baleset. Hozzátette: az eset körülményeinek kivizsgálása folyamatban van.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2013-05-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite